Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Moberg Karlssons svar på landslagsfrågan: "Tycker inte Janne borde höra av sig"

Sverige (herr)

Fem mål på två ligamatcher.
Borde Janne Andersson höra av sig till David Moberg Karlsson?
- Om jag ska vara helt ärlig har jag nog inte varit i närheten av att komma med, säger "DMK" till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

David Moberg Karlsson har ett förflutet i klubbar som IFK Göteborg och IFK Norrköping, men spelar just nu i Sparta Prag sedan han lämnade Peking i början av 2019.

Under årets säsong har "DMK" noterats för sju mål på 14 ligamatcher där hans form de två senaste matcherna sticker ut. Fem mål har det då blivit för Moberg Karlsson som berättar att lagets nya tränare Pavel Vrba har fått stor effekt på hans offensiva produktion.

- Vi bytte tränare inför förra matchen och den nye har gett mig väldigt stort förtroende. Jag spelade en del förut också så det var inget problem, men den nye tränaren har verkligen trott på mig. Han pratar positivt och mycket om hur han vill använda mig för att jag ska få ut mina styrkor. Jag håller med om det han sagt hittills och det har varit en bra kemi mellan oss, säger "DMK" till Fotbollskanalen.

Annons

Moberg Karlssons fina facit på senare tid aktualiserar också frågan: är han aktuell för spel i svenska landslaget? 26-åringen kan spela både på yttermittfält och i anfallet vilket gör att hans chanser kanske ökar.

Fem mål på två matcher, borde Janne höra av sig?
- Nej, det tycker jag inte han borde göra, säger Moberg Karlsson och fortsätter:

- Jag tänker inte så mycket på landslaget. Om jag ska vara helt ärlig har jag nog inte varit i närheten av att komma med. Då har man inte så mycket tankar på att vara med. De är väldigt duktiga de som spelar nu och jag tycker det är kul att kolla när de spelar.

Moberg Karlsson har kontrakt i Sparta Prag till sommaren 2022 och han är tydlig med hur bra han trivs i Tjeckien. En flytt i nuläget är nästan utesluten.

- Jag har ett och ett halvt år kvar. Det ska väldigt mycket till för att jag ska tänka på en flytt. Corona har påverkat alla så det är klart att det kunde varit roligare, men du hade kunnat bo i Danmark och inte haft besök heller. Det påverkar att inte kunna träffa sina vänner och släkt, men annars har vi det väldigt bra. Det är inget jag går och tänker på, om jag ska vidare. Vi har ett bra lag och har visat det i Europa League. Jag hoppas vi kan kvala till Champions League nästa år och göra det bra där, säger 26-åringen.

Annons

Vad är det som gör att du trivs så bra i Tjeckien?
- När man har barn och de mår bra, då är det väldigt mycket värt. Nu har ju coronan förstört mycket, men annars är Prag är en väldigt lätt destination att resa till. Vi hade mycket besök innan viruset bröt ut och det är en storstad. Jag trivs jättebra i laget och det är inga konstigheter.

Under årets säsong har Moberg Karlsson och hans Sparta Prag också spelat i Europa League. Laget tillhörde samma grupp som Celtic, Milan och Lille och fick till slut respass. Men i stunder imponerade Sparta Prag, bland annat då man slog Celtic stort i båda matcherna.

- Vi har en bra trupp och vårt mindset är att gå ut och bara köra. Det visar vi i Europa League och det är roligt att vara på den nivån och det är roligt att mäta sig mot de bästa lagen och spelarna, säger Moberg Karlsson. 

Annons

Hur var det att spela i Europa League?
- Jag hade ju ingen aning om vilken nivå som det förväntades att man skulle vara på. När man hör vissa lagnamn var det no ’respect’ från vårt lag och vi bara körde. Vi slog till exempel Celtic med 8-2 över två matcher. Kvaliteten finns där och det är jäkligt kul att spela de matcherna.

Tycker du att du håller på den nivån?
- Absolut. Det tycker jag verkligen. Jag gjorde bra matcher mot Celtic. Det är roliga värdemätare och jag pratade med Andreas Vindheim (tidigare i MFF, numera i Sparta Prag) innan de här matcherna. Han har spelat mycket med Malmö i Europa och sagt att det är ett snäpp upp när du kommer ut, men i enskilda matcher kan allt hända och det är häftigt. Det spelar ingen roll om du har Real Madrid på loggan, om du inte kommer ut och har inställningen kan vad som helst hända.

Annons
Publicerad 2021-02-15 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto