Moberg Karlsson med vacker fullträff – målskytt för andra matchen i rad

Tjeckien

Mål i onsdags – och mål under söndagen.
David Moberg Karlsson ser ut att ha hittat formen sedan omstarten.

Precis som för övriga ligor har även den tjeckiska ligan varit pausad till följd av coronapandemin. Men ligan är numera åter och när Sparta Prag spelade sin första match sedan uppehållet i onsdags fick David Moberg Karlsson chansen från start – och tog den då han nätade mot Viktoria Plzen. Målet hjälpte dock föga då Sparta Prag föll med 2-1.

I dag, söndag, spelade Sparta Prag match på nytt och återigen fanns svensken med i startelvan när laget gästade Karvina.

Karvina gick till halvtidsvila med 1-0 men bara fyra minuter in på den andra halvleken slog Moberg Karlsson till. 26-åringen fick bollen långt ut på vänsterkanten, tog sig inåt i banan och avslutade i höjd med straffområdet. Avslutet? Det letade sig vackert in i målvaktens bortre hörn. Välplacerat.

Gästerna gjorde därefter ytterligare tre mål och vann således matchen med 4-1.

I och med segern tog sig Sparta Prag upp på en sjätteplats i den tjeckiska ligan.

Publicerad 2020-05-31 kl 19:58