Svensk cupvinnare i Turkiet - straffhjälte mot Galatasaray i supercupen

Süper Lig

Daniel Larsson bärgade i kväll sin andra titel i år i Turkiet.
Han satte en straff när Akhisar slog Galatasaray efter straffläggning i supercupen.

Daniel Larsson, 31, lämnade i december 2016 Gaziantepspor för konkurrenten Akhisar Belediyespor i Turkiet. Det blev ett lyckat klubbyte med kontinuerligt med speltid och i början av maj i år en turkisk cuptitel, klubbens första titel i historien, efter seger med 3-2 i finalen mot Fenerbahce. Den matchen fick han däremot bevittna från bänken.

I kväll hade Larsson och hans Akhisar chans att säkra klubbens andra titel historien och i år, den här gången i finalen i supercupen mot turkiska mästaren Galatasaray på Konya Büyüksehir Belediyesi Stadium. Akhisar fick en drömöppning i matchen och tog i den femte minuten ledningen genom Evgen Seleznev till 1-0, men tappade därefter fart.

I andra halvlek fick Larsson hoppa in i den 67:e minuten och trodde möjligen på en ny titel innan Eren Derdiyok kvitterade i den 79:e minuten för Galatasaray till 1-1. Det innebar förlängning och sedermera en straffläggning för att skilja lagen åt.

Larsson tog Akhisars andra straff och var kylig till 2-1 i straffläggningen, men fick därefter se de sex efterföljande spelarna vara minst lika säkra från elva meter till 5-4 för Akhisar, när Bafetimbi Gomis till slut brände sin straff och Akhisar vann finalen.

Larsson fick därmed vara med och fira Akhisars andra titel i historien och första finalseger i den turkiska supercupen någonsin.

Svensken stod under den gångna säsongen för två mål och tre assist på 27 matcher i den turkiska högstaligan och har kontrakt med Akhisar fram till den sista juni 2019. Akhisar premiärspelar den 12 augusti i den turkiska ligan mot Besiktas på bortaplan.

Publicerad 2018-08-05 kl 22:39