POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TV4PROFILERNA

Anders Andersson

Foto: TV4/Scanpix

Anders Andersson

På TV4 sedan: 2009

Bästa TV4 minne: Trots att jag inte varit så länge på fyran har jag många roliga minnen. Jargongen påminner mycket om den jag är van vid från tiden som fotbolls spelare både ute på fältet och i studion och det älskar jag.

Tvingas jag välja ett enda minne så får det bli Sverige-Holland 2011 på Råsunda. Kim skruvar in en magisk frispark och Ola Toivonen avgör med 3-2 målet och bragden var ett faktum.

Jag stod i Studion vid ena hörnflaggan och stämningen var euforisk. Stor glädje i eftersnacket och jag stod mest och skrattade.

Bästa fotbollsminne: Många här också såklart efter nästan 20 år som professionell fotbolls spelare. Att uppleva passionen i Portugal och Benfica är svårslaget men som enskilt minne tror jag ändå att jag väljer EM 2004 och 2-2 matchen mot Danmark. Läktarna var Röd-gula av danska och svenska fans och det var fantastisk stämning. Regnet öste ner och jag spelade från start på mittfältet tillsammans med Kim Källström. Vi låg under med 2-1 men med några få minuter kvar kvitterade Mattias Johnsson och båda lagen var vidare. Känslan när vi på övertid höll bollen i backlinjen samtidigt som danskarna inte gick på var provocerande härlig och när slutsignalen ljöd firade vi med fansen på arenan. Oförglömligt.

Favoritspelare genom tiderna: Michael Laudrup. Elegant, teknisk, smart, målfarlig, assistkung och med en spelförståelse som få andra. Han rörde sig som en dansare på fotbollsplanen och var komplett i det offensiva spelet. Han var före sin tid och ledande i världsklubbar som Barcelona, Real Madrid, Juventus, och Ajax.

Mitt mål var att bli som honom och visst, det lyckades inte riktigt på planen men eftersom han ibland också jobbar som expertkommetator för dansk tv så kan man väl säga att jag lyckades till slut.

Publicerad 2012-11-29 kl 11:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå