Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anrika klubbens hyllning till Hellström: "Det betyder mycket"

Tyskland

Ronnie Hellström har drabbats av cancer.
Nu visar hans tidigare tyska klubb, FC Kaiserslautern, sitt stöd.
På senaste matchen hade klacken en banderoll med texten "You'll Never Walk Alone Ronnie".
- Det betyder mycket, säger Hellström till Fotbollskanalen.

Ronnie Hellström berättade förra veckan att han drabbats av cancer och en obotlig tumör. Nu behandlas Hellström i den mån kroppen tillåter. Hans mål är att läget ska bli mer stabilt och att han ska kunna äta normalt.

- Det är en obotlig tumör på matstrupen, sade han till Expressen förra veckan.

Målvaktsikonen är en klubblegend i FC Kaiserslautern som idag spelar i Tysklands tredjedivision. I samband med en match hyllade Kaiserslautern-supportrarna sin tidigare spelare med en stor banderoll med orden:

"You'll Never Walk Alone Ronnie".

Fotbollskanalen ringde för att kolla med Hellström om han hade sett bilderna på banderollen.

ANNONS

- Ja det har jag. Helt fantastiskt! Och att det var en bortamatch också. Det är helt fantastiskt. De betyder mycket för mig och jag har kontakt med klubben dagligen, säger Hellström till Fotbollskanalen.

Vad betyder klubben för dig?
- De betyder mycket. Jag trodde inte att jag var så här uppskattad, jag har ju redan fått en avtackningsmatch, så de betyder mycket.  

Är det många som hört av sig generellt sett från fotbollsvärlden?
- Jo men det är många i Sverige, folk från Hammarby och Malmö som hört av sig. Det är inget roligt besked att ge, men jag har fått mycket stöd av familj, de som vetat om det lite längre.

Hellström vann silver i DFB-Pokal säsongerna 1976/76 och 1980/81 med klubben. Han vann aldrig ligan men var med och tog klubben till en tredjeplats och en rad fjärdeplatser under 80-talet. 1978 slutade han femma i Ballon d'Or-omröstningen och var med och tog laget till en semifinal i Uefa Capen 1981/82 innan de blev utslagna av IFK Göteborg som senare vann hela turneringen.

ANNONS

Hellström blev den första spelaren i tysk historia att få en hyllningsmatch som utlänning när han lade skorna på hyllan. 35 000 åskådare tog sig till matchen på Betzenbergstadion 1984.

Se hyllningen nedan.

Publicerad 2021-11-30 kl 16:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto