Blomqvists succé: tvåmålsskytt i tyska cupen

Tyskland

Wolfsburg krossade SC Sand med 7-0.
Då stod svenska landslagsanfallaren Rebecka Blomqvist för två mål.

I slutet av november fick drog Rebecka Blomqvist på sig en skada under VM-kvalet och tvingades vara borta resten av året. Och sedan hon kommit tillbaka har hon hittat målformen.

Senast när Wolfsburg ställdes mot Werder Bremen i ligamötet stod hon för ett mål, och när man i dag tog sig vidare i den tyska cupen blev det två baljor.

Wolfsburg hade kopplat grepp om kvartsfinalen i den tyska cupen mot SC Sand tidigt efter att man i den 14:e minuten tagit ledningen på straff via lagkapten Dominique Janssen. Två minuter senare kom nästa mål - Felicitas Rauch tog frisparken från 30 meter, och bollen lyckades leta sig in i nätmaskorna.

Sand hade svårt att hänga med och när det sedan blev Rebecka Blomqvists tur att skriva in sig i målprotokollet stod det redan 4-0. Svenskan som hade missat flera chanser tidigare petade in ett inlägg som hittade in bakom Sand-målvakten i den 69:e minuten. Strax därefter hade hon ännu en gyllene chans men bollen tog i ribban.

Men kvällen slutade inte där för landslagsanfallaren, i den 85:e minuten kom också hennes andra mål.

- Det var skönt att göra två mål. Sen gjorde vi 2-0 i halvlek, men vi kände att det skulle lossna. Det vara bara att ha tålamod och orka springa när det kommer bra chanser. Sen hade jag ett skott i ribban också som ska vara mål, säger svenskan till Fotbollskanalen.

Matchen slutade 7-0 och den regerande mästaren är nu redo för semifinal i den tyska cupen. Sedan tidigare är även Hanna Glas, Bayern München klara för semifinal.

Publicerad 2022-03-02 kl 20:56