Förre Bajen-backen hjälte i inhoppet - frälste Greuter Furth i slutminuten

Bundesliga 2

Richard Magyar är ordinarie i tyska Greuter Furth.
På fredagen blev han stor hjälte när han skarvade in det matchvinnande 3-2-målet hemma mot Magdeburg.

Richard Magyar slog igenom i Halmstad, men lämnade klubben för spel i schweiziska Aarau 2015. Där spelade han dock bara i ett halvår innan han återvände hem till Sverige – för spel i Hammarby.

Där spelade mittbacken fram tills sommaren 2017, då han skrev på för tyska Greuter Furth.

Under årets säsong har Magyar spelat tolv matcher och på fredagen blev han stor hjälte för sitt lag. Med två minuter kvar av matcher låg Greuter Furth under med 2-1 på hemmaplan mot Magdeburg, men kvitterade på en frispark av Shawn Parker. Och när matchuret tickat på 90 minuter klev Magyar, som blev inbytt med kvarten kvar, fram när det behövdes som mest.

På en hörna från höger nådde mittbacken högst och skarvade in bollen i nät. Målet var mittbackens första för säsongen och blev matchvinnande.

Segern var Greuter Furths sjätte för säsongen och laget avancerade till fjärde plats i en haltande tabell.