Forsberg fixade segern när Leipzig gick upp på andraplats

Bundesliga 2

Med ett mål och en assist låg Emil Forsberg bakom allt när RB Leipzig via en 2-1-seger mot Dusseldorft gick upp på en andraplats i 2.Bundesliga.

Emil Forsberg, 24, är tillbaka med besked efter lårskadan som tvingade honom till att lämna ett sent återbud till den senaste landslagssamlingen.

I söndagens 1-0 seger borta mot Bochum spelade Forsberg fram till det matchavgörande målet och under fredagens möte med Düsseldorf stod svensken återigen för en fin prestation.

I slutet av den första halvleken öppnade 24-årigen målskyttet när han påpassligt tog tillvara på ett mindre lyckat skottförsök. Svensken tog emot bollen med högern varpå han kompromisslöst dunkade in densamma med vänsterfoten.

Med 25 minuter kvar att spela spelade Forsberg sedan fram Marcel Sabitzer och Leipzig vann tillslut med 2-1.

Forsberg har nu gjort fem mål på elva matcher och  och med segern klättrar Leipzig upp på en andraplats i 2.Bundesliga.