Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Forsberg: "Jag förstår inte uppståndelsen"

Bundesliga

Emil Forsberg har varit omgärdad av flyttrykten under sommaren.
Enligt Forsberg råder det dock ingen tvekan: han är inställd på att stanna i Leipzig.
- Jag förstår inte uppståndelsen, säger Forsberg till Kicker.

Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg stod tillsammans med RB Leipzig för en sensastionssäsong i Bundesliga. Leipzig slutade tvåa och Forsberg tog hem assistligan med 22 målgivande passningar.

Succén har gjort att det i sommar har ryktats om att stora klubbar varit intresserade av Forsberg. Det har pratats om Liverpool, Milan, Arsenal - och så sent som i går: Manchester United.

Forsberg, som har kontrakt till sommaren 2022, tonar nu ner flyttryktena rejält. I en intervju med tyska tidningen Kicker fick svensken frågan om flyttryktena skadat hans relation med Leipzig, varpå han svarar:

- Varför skulle det ha gjort det? Vad har jag sagt för illa om Leipzig? Ingenting. Jag har bara sagt positiva saker om Leipzig. Jag förstår inte uppståndelsen. För mig är allt bra. Jag är fullt motiverad och fokuserad och vill helst göra en ännu bättre säsong än den förra med Leipzig.

ANNONS

Tidigare i sommar har Forsberg bland annat sagt att Milan är ett "intressant projekt", men för Kicker slår han fast att han inte vill lämna.

- Nej, jag svarade bara på en journalists fråga. Mitt svar hade varit samma om han frågat om Bayern München. Milan är en av de största klubbarna i världen, precis som Real Madrid, Barcelona och Manchester United, säger Forsberg.

Forsbergs agent Hasan Cetinkaya sa så här till Fotbollskanalen i slutet av juni om Forsbergs situation:

- Emil har egna mål. Han har nått alla mål i Red Bull. Först tog han upp klubben och sedan tog till Champions League. Nu har han även satt personligt poängrekord. Frågan är vilket hans nästa mål där ska vara? Så nu sitter vi i en helt annan situation, Red Bull har hela tiden uppnått sina mål efter förlängningarna med Emil.

ANNONS
Vad har han för egna mål?
- Nästa mål är väl att ta steget till en ännu större klubb och testa lyckan där.

Leipzig har dock hela tiden varit tydliga utåt med att man inte vill släppa någon av sina stjärnspelare.

- Vi kommer definitivt inte att släppa någon av våra nyckelspelare. Det finns inget som kan få oss att vika oss, sa sportchefen Ralf Rangnick i början av juli.

Publicerad 2017-07-27 kl 07:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto