Guidetti målskytt för Hannover - som föll på bortaplan

Bundesliga 2

Med från start och målskytt.
Trots det föll John Guidettis Hannover 96 under lördagen.

Förra lördagen fanns John Guidetti med i startelvan när Hannover 96 gästade Osnabrück i 2. Bundesliga. Svensken var då inblandad i 1-1-målet i en match som Guidettis klubb till slut vann med 4-2.

I matchen därpå mot Karlsruher, som spelades i veckan, fick anfallaren dock inleda på bänken i 1-1-mötet.

Men i dag, lördag, fanns 28-åringen på nytt med i startelvan när Hannover gästade Sandhausen. Efter 45 mållösa minuter på Hardtwaldstadion rasslade det till i början av den andra halvleken – tre gånger om inom loppet av sju minuter.

Först gav Julius Biada hemmalaget ledningen i den 51:e minuten och bara fem minuter senare kom 2-0 genom Gerrit Nauber. Därefter dröjde det bara två minuter innan Hannover svarade – och det var Guidetti som fixade kvitteringen.

Svensken löpte sig fri i höjd med straffområdeslinjen och slog till direkt med högerfoten. Avslutet? Det letade sig fint in nere vid hemmalagets målvakts högra hörn. Målet var 28-åringens andra i Hannover-tröjan.

Bara fyra minuter efter reduceringen fick Guidetti lämna planen till förmån för Marvin Ducksch.

Med knappa tio minuter från fulltid avgjorde sedan hemmalaget mötet när Philip Turpitz gjorde 3-1, vilket också blev slutresultatet.

I och med förlusten gick Sandhausen förbi Hannover i tabellen. Hannover är numera tabellelva med 36 inspelade poäng på 28 matcher. Laget är sju poäng ovanför negativt kval.