Gyökeres inblandat i allt när St. Pauli avgjorde i slutminuterna

Bundesliga 2

Två mål och en assist.
Viktor Gyökeres hade en fin eftermiddag när hans St. Pauli tog tre viktiga poäng i bottenmötet med Wehen.

Lördagen i den tyska andraligan bjöd på bottenmöte mellan St. Pauli och Wehen. Från start i hemmalaget fanns svenskduon Sebastian Ohlsson och Viktor Gyökeres – där den sistnämnde hade en fin dag på jobbet.

Gyökeres gav hemmalaget ledningen efter 22 minuters spel när han enkelt gjorde bort sin försvarare i straffområdet innan avslutet hittade nätmaskorna. 1-0-ledningen stod sig till det att 20 minuter återstod av matchen – då kvitterade gästerna.

Länge såg det ut att bli 1-1, men med fyra minuter kvar från stopptiden spelade Gyökeres fram Henk Veerman som gav hemmalaget ledningen på nytt. På stopptid fastställde sedan den svenske anfallaren slutresultatet till 3-1. 21-åringen avlossade ett skott inne i straffområdet som letade sig in bakom gästernas målvakt

St. Pauli placerar sig efter 17 spelade omgångar på en femtondeplats i den tyska andraligan – och har tre poängs marginal ner till Nürnberg som innehar den negativa kvalplatsen. En poäng bakom Nürnberg, på nedflyttningsplats, placerar sig dagens motståndare Wehen.

Gyökeres spelade hela matchen för St. Pauli medan Sebastian Ohlsson blev utbytt kvarten in på andra halvlek.

Publicerad 2019-12-14 kl 15:53