Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hertha Berlins ungdomslag lämnade planen efter rasism: "Finns tillfällen när fotbollen är sekundär"

Tyskland

Efter "flertalet rasistiska yttringar" valde Hertha Berlins U16-lag under lördagen att lämna planen och stoppa matchen. Nu fördömer klubben beteendet.
- Vi har ett ansvar gentemot oss själva, våra spelare och även för samhället, säger Hertha Berlins styrelseledamot Paul Keuter i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån

Under hösten har flera fall av rasistiska yttringar från supportrar riktat mot spelare uppmärksammats. Såväl i EM-kvalet som i Serie A och Premier League.

Under lördagen gick Hertha Berlin ut med ett uttalande där man skriver att klubbens U16-lag utsattes för "flertalet rasistiska yttringar" under en match i Regionalliga Nordost under lördagen. Hertha svarade då med att lämna planen och matchen stoppades.

- Det finns tillfällen för oss också då fotbollen är sekundär. Vi har ett ansvar gentemot oss själva, våra spelare och även för samhället, säger Hertha Berlins styrelseledamot Paul Keuter i ett uttalande.

ANNONS

Hertha Berlin hoppas nu att fotbollen gemensamt ska ta krafttag om problemet.

- Vi tar detta ansvar mycket allvarligt och därför var det enda rätta beslutet att inte fortsätta denna matchen. Kanske denna åtgärd blir en väckarklocka som vi alla tillsammans - spelare, klubbar, förbund och supportrar - att tackla det här problemet en gång för alla. I en sådan situation är värderingar och ett tydligt ställningstagande viktigare för oss än en seger eller ett nederlag på planen.

Publicerad 2019-12-14 kl 22:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto