Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ishak aktuell för flytt: "Tackade nej till en klubb för ett par dagar sedan"

Bundesliga

Mikael Ishak är ute i kylan.
Och anfallaren kan komma att lämna Nürnberg.
- Jag är öppen för att flytta, säger 26-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I fjol var Mikael Ishak, 26, en tongivande spelare i Nürnberg, som då låg i Bundesliga. Men efter att klubben åkte ur den tyska högstaligan har hans sits förändrats markant. Svensken har under den första halvan av säsongen enbart gjort åtta framträdanden, varav tre från start.

- Situationen är tuff. De sista två matcherna var det planerat och jag skulle vara utanför truppen. Jag hade ett snack med coachen och vi kom fram till det. Innan det har det som sagt varit tufft. Jag har fått spela väldigt lite. De senaste fyra månaderna har jag spelat runt 30 minuter, så det är klart att inte är optimalt.

ANNONS

Hur är stämningen i klubben med tanke på tabelläget och att ni åkte ur Bundesliga förra året?
- Jag har sagt det tidigare, men att vi tog oss upp i Bundesliga var ett mirakel. Folk och media tippade oss att åka ur andraligan. Vi lyckades ta oss upp med en väldigt ung och oerfaren trupp. Enligt planerna tog vi oss upp för tidigt och i Bundesliga märkte man en kvalitetsskillnad. Jag var en av dem som hade mest erfarenhet av spel i högstaligan och jag hade gjort tolv matcher, så det säger väldigt mycket. Efter att vi blev nerflyttade så var det planerat att vi skulle ligga i toppen och vara med och fajtas om de tre översta platserna. Det har inte alls gått som planerat, så det är klart att vi är i en kris.

Är det förvånande med tanke på förra året?
- Det är klart att jag är förvånad. Men efter att tränare och sportchef fått sparken har saker och ting förändrats. Jag är van vid det från tidigare, så det är inget nytt så. Det är inga konstigheter.

ANNONS

Ishak var, som han själv berättar, utanför truppen de två senaste matcherna. Svensken förklarar varför.

- Det var ett snack som tränaren tog med mig och det hade lite med flyttrykten att göra. Jag förstår honom.

Det väcker ju nyfikenhet. Paderborn har det ju spekulerats i, vad finns det intresse för dig?
- Jag vill inte nämna några namn. Men jag tackade nej till en väldigt fin klubb för några dagar sedan för det kändes inte rätt. Jag är väldigt glad över att det var så pass konkret som det faktiskt var, de ville verkligen ha mig. I slutändan bestämde jag mig för att inte flytta nu. Sedan får man ser vad som händer lite längre fram, det är fortfarande ganska tidigt.

Efter Fotbollskanalens intervju med Ishak så bekräftade Paderborns sportchef Martin Przondziono att man var överens med Nürnberg, men inte lyckades komma överens med svensken.

ANNONS

- Vi förhandlade intensivt med honom, men vi kom i slutändan tyvärr inte överens. Mikael har helt klart andra idéer, säger Przondziono enligt Bild.

Trots att det inte blev Paderborn så kan det bli en ny klubb för Ishak.

- Jag är öppen för att flytta. Jag har varit öppen med det för att spela 30 minuter på fyra månader är inte optimalt. Man känner ingen glädje då. Då är det bättre att försöka få till det någon annanstans och få en ny utmaning. Det är synd eftersom att man inte kan vara med och hjälpa till även när vi går så dåligt som vi går. Vi har ju fler matcher spelade än vad vi har poäng, så det säger en del om situationen i klubben, säger han.

Du var med i landslaget tidigare, det är du inte nu. Är det också någonting du tänker på?
- Det är klart jag har en ambition om att spela i landslaget. Men jag är också väldigt realistiskt av mig. Har jag spelat 35 minuter på fyra månader har jag ingenting i landslaget att göra. Jag hoppas försöka hitta en klubb, visa upp mig och komma med igen. Det var så Janne (Andersson, förbundskapten) tog upp mig eftersom jag gjorde lite poäng i Bundesliga. Men det står lite åt sidan nu, första prioritet är klubblaget.

ANNONS
Publicerad 2019-12-20 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto