Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ishak om fina starten i Tyskland - och om Blågult: "Hjälper inte att svinga"

Bundesliga

Mikael Ishak har fått en flygande start på säsongen i Tyskland.
Anfallaren kräver däremot inte en plats i det svenska landslaget.
- Jag är inte den som går ut och kritiserar, säger han till Fotbollskanen. 

Foto: Bildbyrån.

Nürnbergs svenske anfallare Mikael Ishak inledde i augusti säsongen med att bli tvåmålsskytt i 2-1-segern mot Linx i tyska cupen och följde senare upp det med att göra sitt första Bundesligamål i karriären i mötet med Mainz (1-1). I kväll var han åter i händelsernas centrum med en "osjälvisk" assist i lagets första seger i höst - 2-0 mot Hannover på hemmaplan.

- Det har börjat fantastiskt. Jag har två mål i cupen och ett i Bundesliga. Jag har fått göra mina första poäng och startat i varje match. Det har varit riktigt, riktigt bra, samtidigt som laget också har börjat bra. Vi har hållit en bra nivå, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Ishak hade även möjlighet att skjuta själv vid 2-0-målet, men valde i stället att frispela lagkamraten Torles Knoll framför mål.  

- Alla som känner mig vet vilken spelartyp jag är. Jag arbetar mycket för laget. Det viktigaste är att vi tar tre poäng. Numera räknas även en assist som ett mål.

För Nürnberg var det även en viktig seger, den första på de fyra inledande matcherna i Bundesliga och innebar att laget lyfte till en åttondeplats i tabellen. 

- Det var väldigt roligt. Jag tycker att vi har spelat bra i de två sista matcherna också, men fick bara med oss en poäng från båda matcherna. Nu var det viktigt att få med sig en trea på hemmaplan, säger han.

- Vi spelar en härlig fotboll också. Det är många lag som tar sig upp och slår långbollar och krigar om andrabollar, men det är inte vi. Vi spelar verkligen fotboll och det är många som följer oss av den anledningen. Det passar oss väldigt bra, fortsätter han. 

ANNONS

Ishak är hittills noterad för fyra A-landskamper med Blågult och nämns emellanåt som en av flera anfallare som "knackar på dörren" till landslaget efter Ola Toivonens avsked. Under senaste samlingen uttalade sig däremot förbundskaptenen Janne Andersson om att det "är få, få som är riktigt nära" i anfallspositionen.

Det är inget som han fokuserar på i dagsläget. 

- Jag vet inte. Jag är inte den som går ut och kritiserar. Vi har en fantastisk förbundskapten som har gjort det väldigt bra. Allt annat lämnar jag i Guds händer. Jag kör på mitt här och hoppas på att komma med. Det är däremot som sagt Janne som bestämmer, det är inte mer än så, säger han. 

- Vissa går ut och säger saker, men jag är inte den personen. Jag ändrar inte på mig bara för att det går bra. Det kommer inte hjälpa mig att gå ut och svinga. Jag kör bara på här. 

ANNONS

Ishak och hans Nürnberg ställs nästa helg mot Borussia Dortmund i Bundesliga. 

Publicerad 2018-09-22 kl 22:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto