Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Magyars lyft - från bottenstrid till speltid och toppstrid: "Kan bli väldigt kul"

Bundesliga 2

Richard Magyar fick i fjol knapp speltid i tyska andraligan. 
Då klarade hans Greuther Fürth nytt kontrakt i sista omgången. 
Nu får han speltid - och laget jagar uppflyttning till Bundesliga.
- Nu är fotbollslivet väldigt roligt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Richard Magyar lämnade förra sommaren Hammarby för spel med Greuther Fürth i den tyska andraligan. Det blev en speciell säsong för den svenske mittbacken med skadeproblem, knapp speltid, ny position på centralt mittfält och bottenstrid med nytt kontrakt räddat i sista omgången. Då såg han i stället fram emot den här säsongen. 

Nu är backen noterad för spel från start i tre av de fem första ligamatcherna, samtidigt som Greuther Fürth numera är tvåa i andraligan. Det är "skilda världar" för mittbacken. 

- Ja, förra året var ju ett väldigt speciellt år. Det handlade både om att acklimatisera sig till tysk fotboll och en ny träningsmängd. Det ledde till att jag hade mycket skador och inte fick någon harmoni i min kropp. Jag spelade mycket defensiv mittfältare och det gick väl okej, men jag gjorde inte mina bästa prestationer eftersom att det var en ny position, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Nu är det skönt att jag har fått bevisa vad jag går för och även får fortsatt förtroende. Det är en väldigt, väldigt tuff konkurrenssituation, vilket gjort att jag både hunnit med att vara på bänken i en match och på läktaren i en match, men sedan startat i de två senaste matcherna. Det har varit lite konstigt, men nu känner jag att jag är i form och just nu är jag väldigt tacksam och taggad inför framtiden. 

Efter två raka matcher från start har han även goda förhoppningar om speltid framöver. 

- Han (Damir Buric, tränare) har provat runt lite och de utgår lite från match till match. Det finns inga säkra startspelare, så man kan likaväl sitta på läktaren som att få starta. Vi har väldigt duktiga spelare som varje match inte ens får plats i truppen. Det är ett nytt tillvägagångssätt hos tränarstaben, då de inte tar hänsyn till hur mycket man spelat innan. De tar ut spelarna som verkligen gör att vi kan vinna matcher. Det är lite tuffare på det sättet, men jag har verkligen visat att jag är här för att spela och jag hoppas på att det rullar på för mig nu och laget. 

ANNONS

Magyar kan däremot, trots flera byten i lagets startelva från match till match, gynnas av att det inte är lika vanligt att göra stora förändringar i en försvarslinje. 

- Så är det nog och det hoppas jag. Sedan vet jag att det går hand i hand med resultat, vilket kan göra att de växlar i startelvan. Om vi har en dålig period, så kan mycket hända. Just nu går det i varje fall bra med en stabilitet i defensiv och offensiv. Vi känner oss starka, så det är bara att köra på, fortsätta prestera och ta poäng. Då kan det bli väldigt kul. 

Varför tror du att det gått så bra för laget i år?
- Det är nog en blandning av olika saker. Vi hade en väldigt stark vår förra säsongen och plockade mycket poäng, Det var egentligen starten på hösten som gjorde att vi hamnade i botten. Nu har vi fortsatt på samma spår, jobbar hårt och fått in ett par nyförvärv. Det är även tuff konkurrens i laget, samtidigt som vi har haft lite tur i vissa matcher också. Det är i vilket fall skönt med en bra start och att vi plockar poäng. 

ANNONS

Var det er målsättning att tampas i toppen inför säsongen?
- Ja, men det tror jag också att målet för alla klubbar varje år. Sedan hade vi en bra trupp förra året också, men kanske inte så inriktad på vårt spel. Nu känns det som de spetsat lite mer det här året och åt en snabbare anfallsfotboll. Det har varit framgångsrikt första fem matcherna. 

Har du vågat drömma något redan om spel i Bundesliga nästa år?
- Jo men det har man gjort innan också, även i Sverige. Det är en stor liga med häftig atmosfär, men inget jag tänker på alls nu. Det är alldeles för tidigt. Jag försöker bara vara i nuet och njuta av att jag har väldigt roligt med mitt fotbollsliv nu. Jag försöker att fokusera på det, ha kul träningar och match och förhoppningsvis prestera på den här nivån även framöver. 

Magyar har kontrakt över den här säsongen, men med en option på förlängning med ytterligare ett år. Ännu är inga nya förhandlingar inledda. 

ANNONS

- Det är väl lite för tidigt tror jag. Jag har kontrakt den här säsongen, och det finns en option på förlängning, men det har vi inte diskuterat ännu. Det känns för tidigt också, då jag just nu bara vill spela fotboll och göra det bra både för klubben och mig själv. 

Magyars Greuther Fürth ställs härnäst på söndag mot Hedenheim borta i tyska andraligan. Laget är tvåa, efter fem omgångar, med en poäng upp till Hamburg i serieledning. 

Publicerad 2018-09-21 kl 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto