Mäktiga sviten bruten för Bayer Leverkusen

Bundesliga

Bayer Leverkusen har gått som tåget.
I kväll blev det stopp mot Dortmund.
1-1 innebär att sviten på åtta raka segrar – och minst två mål varje match – är bruten.

5:53

Avbryt
Försök igen

I spelaren ovan ser du höjdpunkter från Milan-Borussia Dortmund.

Efter bara fem minuter satte Julian Ryerson 1-0 för Borussia Dortmund borta mot Bayer Leverkusen.

Serieledarna fick jaga hela matchen och Florian Wirtz kvitterade strax före paus, men målet dömdes bort efter VAR-granskning.

I stället kom 1-1 via Victor Boniface i den 79:e minuten. Det blev också slutresultatet. Därmed är Leverkusens segersvit på åtta raka matcher bruten.

Fram till i dag hade man – i tolv omgångar – gjort minst två mål varje match, vilket inget annat lag i Bundesligas historia lyckats med. Även den sviten är bruten.

Senast Leverkusen förlorade var mot Bochum på bortaplan den 27 maj.

Tvåan Bayern München, vars möte med Union Berlin i går sköts upp på grund av snökaos, ligger tre poäng bakom.

Publicerad 2023-12-03 kl 19:24