Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Målvaktskris i Bayern: 36-årige målvaktstränaren tvingad till comeback

Foto: Bildbyrån.

Det råder målvaktskris i FC Bayern.
På uppvärmningen mot Frankfurt skadade sig Sven Ulreich – och målvaktstränaren Tom Starke fick med kort varsel göra sig redo.
- Självklart är jag nöjd, säger han enligt kubbens twitterkonto, efter att ha hållit nollan.

I slutet av september meddelade Bayern München att den normalt sett givne förstemålvakten Manuel Neuer drabbats av en ny fotskada. Då lämnade klubben beskedet att Neuer skulle tvingas till operation – och att han inte skulle vara tillbaka i spel innan årsskiftet.

Sven Ulreich har, med blandat resultat, täckt upp för Neuer, men på lördagen blev storklubbens målvaktskris än värre. På uppvärmningen inför ligamötet med Eintracht Frankfurt skadade sig nämligen Ulreich och Tom Starke, 36, fick göra sig redo för match.

Starke kom till Bayern säsongen 2012 men har bara gjort ett fåtal matcher för klubben. I maj i år meddelade han beslutet om att lägga skorna på hyllan och han tog i stället över rollen som målvaktstränare. I Neuers frånvaro har starke sedan agerat reserv åt Ulreich.

Värt att notera är dessutom att Starke, i och med dagens inhopp, gör sin 100:e match i Bundesliga.

Hur illa skadad Ulreich är framgår inte av informationen från klubben. Allt man meddelar är att det rör sig om en lårskada.

På bänken mot Frankfurt fick U19-målvakten Ron-Thorben Hoffmann sätta sig. Matchen slutade med seger och Starke höll nollan. Matchens enda mål gjordes av Arturo Vidal i den första halvleken.

- När jag värmde upp fick jag redan på att Sven inte kunde spela. Självklart är jag nöjd över att ha fått spela min 100:e match, säger Starke enligt klubbens twitterkonto efter matchen.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-12-09 kl 15:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons