Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

Näst bäst i Bundesliga - nu hyllas Forsberg av Ekdal: "Varit outstanding"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

DUBAI. Emil Forsberg utsågs till näst bäst i Bundesliga.
Välförtjänt, menar Albin Ekdal.
Han har verkligen varit outstanding, säger Ekdal till Fotbollskanalen.

Emil Forsberg har tagit Bundesliga med storm och varje år utser den ansedda tyska tidningen Kicker höstens och vårens bästa spelare i Bundesliga, på alla positioner. För några dagar sedan presenterade Kicker vinnaren i kategorin "offensiv mittfältare" för höstsäsongen 2016 och vinnaren blev Emil Forsberg. Rubriken på Kickers text om 25-åringen var: "Forsberg: Två klasser bättre än Götze" (Mario Götze, Borussia Dortmund).

Inte nog med det. På måndagen röstade spelarna fram Forsberg till ligans näst bästa spelare, efter Borussia Dortmunds skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang, under hösten samt säsongens genombrott.

På måndagen träffade Fotbollskanalen Albin Ekdal i Dubai och i sitt Hamburg har han följt Forsbergs framfart på nära håll.

- Fantastiskt. Han har verkligen varit outstanding. Kul att se. Jag känner honom personligen och vet vilken bra kille det är så jag unnar honom allt gott och man är stolt att vara en svensk lagkamrat, säger Ekdal.

- Jag visste att han var en otroligt duktig spelare innan den här säsongen men att det skulle gå så här bra trodde nog ingen så jag är jätteglad för hans skull och hoppas att det fortsätter för då kan han verkligen bli en världsklasspelare. 

Är det välförtjänt att han utsågs till ligans näst bäste spelare?
- Absolut. Han har gjort massa poäng och laget ligger tvåa och han är högst delaktig i det så det är högst välförtjänt.

- Vi har mött Leipzig och sedan har jag sett laget en del och det har sett jättebra ut och han är en av de främsta i laget. Så det är skitkul och han är en bra kille.

Är det förvånande att en nykomling går så starkt i en bra liga som Bundesliga?
- Ja lite. Man visste att klubben har en bra ekonomi och värvar väldigt smart. En andraplats trodde man väl inte så det är klart att det är överraskande. Men all heder åt Leipzig och åt "Foppa".

Se en tv-intervju, om bland annat Emil Forsberg, med Ekdal i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-10 kl 15:37

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER