Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Nyman: "Stämningen i Eintracht Braunschweig påminner om IFK Norrköping"

Foto: SCANPIX

Christoffer Nyman är snart halvvägs in i sin första säsong med ett Eintrach Braunschweig som krigar i toppen av 2. Bundesliga.
I en intervju med klubbens hemsida berättar Nyman om första tiden i klubben - och jämför den goda stämningen i laget med IFK Norrköping.
- Lagandan som vi har märker man verkligen av, säger Nyman.

I somras lämnade Christoffer Nyman IFK Norrköping för tyska andradivisionsklubben Eintracht Braunschweig. 24-åringen har fått speltid i samtliga av lagets ligamatcher under hösten, bortsett från mötet med Dynamo Dresden i oktober då han var skadad, och blev så sent som i förra helgen matchvinnare med ett mål och en målpassning i 2-1-segern mot 1869 München.

- Jag hade inte förväntat mig det, men naturligtvis hade jag hoppats på att göra en bra match. Jag kände mig redo. Under de månaderna som har gått sedan jag kom till Braunschweig har det med tiden gått bättre och bättre och jag har väntat på min chans. Hela laget gjorde en bra match mot München, säger Nyman i en intervju med Eintracht Braunschweigs hemsida.

Braunschweig slåss i toppen av tabellen för en chans att uppflyttas till Bundesliga. För Nyman har det varit blandat mellan starter (fem stycken) och inhopp (sex) i ligan, på vilka han lyckats göra tre mål. Nyman får frågan om han är nöjd med sin första tid i sin nya klubb.

- Ja och nej - jag har både gjort bra och inte så bra matcher. Allt var nytt för mig - det var första gången i ett annat land och också den första gången jag spelade för en ny klubb. Då behöver man naturligtvis lite tid på sig för att komma in i allt och anpassa sig. Men för varje dag så går det bättre. Jag är väldigt nöjd över att vara här, jag har bra kontakt med laget och med tränaren. Det var väldigt lätt att snabbt må bra här. Under de två första månaderna var det en hel del saker som behövde göras, men samtidigt går allt bättre nu och jag kan koncentrera mig på fotbollen.

Nyman menar att stämningen i laget är en stor anledning till att Braunschweig går så bra i ligan, och jämför med stämningen i Norrköping.

- Sedan jag kom till Braunschweig har jag lagt märke till den fina stämningen i föreningen - mellan spelare, tränare, läkare och så vidare. Bortsett från alla taktiska aspekter och alla fotbollsaspekter är stämningen och kemin i laget enligt mig en viktig anledning till att det går så bra för oss nu. Det var så också i min tidigare klubb IFK Norrköping där vi lyckades även fast vi inte hörde till favoriterna. Lagandan som vi har märker man verkligen av.

Nyman tvekar inte när han ska peka ut den största skillnaden mellan allsvenskan och 2. Bundesliga.

- Tempot! Du kan inte stanna upp ens i ett ögonblick. Det går snabbt, och det finns inga "dåliga" lag i 2. Bundesliga. Alla kan slå alla - det är verkligen en stark liga. Jag gillar att spela här. Det finns fina förutsättningar för att utvecklas som fotbollsspelare. Skillnaden mot Sverige är stor. Klyftorna mellan lagen är större där och tempot är inte så högt som här.

Nästa match för Nymans Braunschweig spelas i kväll borta mot Union Berlin. Vid seger tar "lejonen" tillbaka serieledningen från Stuttgart, som just nu toppar två poäng före men med en match mer spelad.

Publicerad 2016-12-05 kl 13:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons