Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Hult lämnar Hannover

Bundesliga 2

Niklas Hult är klubblös i sommar.
Hannover meddelar att svensken lämnar efter säsongen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Elfsborg-spelaren och landslagsmeriterade vänsterbacken Niklas Hult, 32, är utan klubb i sommar. Under onsdagen meddelar nämligen 2. Bundesliga-laget Hannover 96 att Hult lämnar vid kontraktets slut efter säsongen. 

- Inom fotbollen kommer man alltid till en punkt där man måste fatta svåra och hårda beslut - så var det med Niklas (Hult) och Philipp (Ochs). Ändå har vi bestämt oss för att gå skilda vägar. Vi önskar båda spelarna ett bra avslut med matchen på söndag och allt gott för deras nästa stopp och framtiden, säger sportchefen Marcus Mann på klubbens hemsida. 

ANNONS

Hult, som anslöt från AEK Aten under 2020, är nöjd med sin tid i klubben.

- Jag kände mig hemma från början. Alla inom och utanför klubben välkomnade mig här i Hannover redan från början. Även om vi tyvärr hade många matcher med liten eller ingen publik (under coronapandemin), så har jag alltid känt supporten från fansen under de här två åren. Jag vill tacka er för det, säger Hult i en kommentar på klubbens hemsida. 

I början av februari i år sa Hult, i en intervju med den tyska tidningen Bild, att han trivdes bra i Hannover och gärna ville stanna i klubben. Samtidigt sa 32-åringen att han ser att han har många år kvar på fotbollsplanen. 

- När jag lämnade Sverige var planen alltid att komma tillbaka en dag. Men planer ändras, vi trivs utomlands. Vi får se, fotbollen bestämmer när vi återvänder, sa Hult till Bild. 

ANNONS

- Jag känner mig fortfarande fräsch i kroppen. Jag hoppas kunna spela många, många år till. Jag tänker inte ens på slutet av min karriär. Det kommer att komma förr eller senare, men just nu ser jag inga gränser. Jag mår bättre nu än vad jag gjorde för två år sedan.

Hult är den här säsongen noterad för ett mål på 30 matcher i Tyskland. På söndag avslutar Hannover säsongen med spel mot Ingolstadt på hemmaplan i 2. Bundesliga. Hannover är placerat på 14:e-plats i den tyska andraligan. 

Hult slog igenom i Elfsborg i allsvenskan och har sedan dess representerat Nice, Panathinaikos, AEK Aten och Hannover på utländsk mark. Han har även gjort åtta A-landskamper med sveriges landslag, och var senast med på en samling 2019. 

Fotbollskanalen söker Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson och Niklas Hult. 

ANNONS
Publicerad 2022-05-11 kl 10:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto