Schalke åker ur Bundesliga igen - föll tungt mot Leipzig

Bundesliga

Förra säsongen vann de andraligan – på lördagen åkte de ur Bundesliga.
Schalke 04 föll mot Leipzig vilket betyder att de inte klarar nedflyttningsstrecket.

Den klassiska Bundesligaklubben Schalke 04 har åkt ur den tyska högstaligan - igen. Det stod klart på lördagen efter en förlust mot RB Leipzig.

Nästa säsong kommer man åter spela i andraligan, precis som man gjorde förra säsongen. Med eller utan utlånade Jordan Larsson återstår att se. Men om svensken själv får bestämma tycks han vilja stanna i FC Köpenhamn.

När man på lördagen ställdes mot tabelltrean Leipzig var man tvunget att vinna, men uppgiften blev för tuff.

Det hade bara gått tio minuter när Emil Forsbergs mittfältskollega Konrad Laimer satte 1-0. Christopher Nkunku följde upp och gjorde 2-0 knappt tio minuter senare, assisterad av Dani Olmo.

Men innan halvtidsvilan hann Schalke reducera. Mittbacken Marcin Kaminski nickade in 2-1 på en hörna.

Kvitteringen kom i andra halvlek när Leipzigs mittback Willi Orban gjorde självmål. Hoppet tändes för Schalke men släcktes åter när Yussuf Poulsen tryckte dit slutresultatet, 3-2.

Även den klassiska klubben Stuttgart är illa ute där nedflyttningskval väntar.