POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wahlqvist presenterad av Dresden: "Var alltid mitt fokus"

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Linus Wahlqvist lämnar Norrköping för Dynamo Dresden. 
Nu presenteras backen av den tyska klubben. 
- Tyskland har alltid varit mitt fokus, säger svensken till den tyska klubbens hemsida. 

Den svenske U21-landslagsmannen Linus Wahlqvist, 21, lämnade i dag IFK Norrköping för ett kontrakt över fyra år och spel med Dynamo Dresden i Zweite Bundesliga, vilket tidigare i dag bekräftades av hans agent Martin Dahlin på Instagram. 

"Den svenska U21-kaptenen och IFK Norrköpings Linus Wahlqvist skrev just på ett fyraårskontrakt med Dynamo Dresden", skrev Dahlin då.

Nu presenterar även Dynamo Dresden svensken som ny spelare i klubben, samtidigt som IFK Norrköping också bekräftar övergången. 

- Under de senaste åren har jag arbetat för att spela utomlands. Tyskland har alltid varit mitt fokus. Utmaningen i Zweite Bundesliga betyder att jag går till nästa nivå som fotbollsspelare. I slutändan var det enkelt att välja Dynamo eftersom att de ansvariga ville ha mig, säger Wahlqvist till den tyska klubbens hemsida. 

- Jag kommer att göra mitt yttersta för att vara så framgångsrik som möjligt med Dynamo under de kommande åren. Jag är glad över att gå direkt till träningslägret, så att jag kan lära känna alla mina nya lagkamrater snabbt, fortsätter han. 

Norrköpings tränare Jens Gustafsson om övergången:

- Vi är oerhört stolta över att ännu en spelare som är uppvuxen i Norrköping tar klivet ut i Europa. Linus har jobbat hårt och målmedvetet under en lång tid för att få den här chansen och vi önskar honom stort lycka till och varmt välkommen tillbaka i framtiden, säger tränaren till Norrköpings hemsida. 

Wahlqvist gjorde totalt 121 framträdanden för Peking i allsvenskan och blev klubbens yngste spelare någonsin att nå 100 matcher i klubben. Han var även med och tog laget till SM-guld 2015. 

Publicerad 2018-07-16 kl 16:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå