Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

Augustinsson om flyttrykterna: "Redo för nästa steg"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ludwig Augustinsson gjorde stor succé i U21-landslaget som vann EM-guld. Nu ryktas flertalet stora klubbar rycka i svensken.
– Jag tror att jag är redo för nästa steg, säger han till fotbollskanalen.

Det blev tre dagars extra ledighet efter EM-guldet för Ludwig Augustinsson innan han fick åka ner till Österrike och träffa lagkamraterna i FC Köpenhamn. Redan 15 juli drar Europa League-kvalet igång för FCK och den danska ligan drar igång igen 19 juli.
– Det är kul att vara här, jag trivs väldigt bra och har saknat grabbarna. Träningsläger är alltid kul och jag känner mig i bra form. Nu ska jag nå toppformen bara, säger Augustinsson.

Fått höra mycket efter guldet nu i laget?
– Jag har fått höra en del, svenskarna med Wiland, Pelle och Antonsson sa att det var skönt att vi vann. Annars är det mycket skoj och så.

Hunnit smälta guldet ännu?
– Inte riktigt ännu. Det börjar sjunka in mer och mer och man har inte riktigt förstått att vi vann. Ingen trodde att vi skulle gå hela vägen, det var egentligen bara spelare och ledare. Vi har visat att allt är möjligt. Att vi kan vinna guld och i fotboll kan allt hända om man jobbar hårt som lag. Men det kommer nog dröja innan man helt fattat, vi tog fan guld, säger Augustinsson och fortsätter.
– Det var en fantastisk erfarenhet! Sen är det alltid en ära att representera sitt land och det var kul att det gick bra för mig och för laget, att vi vann. Det var egentligen en perfekt saga med ett perfekt slut.

Liverpool, Roma, Aston Villa, klubbarna som sägs vara intresserade blir bara längre och längre för Ludwig Augustinsson. Själv sitter han dock lugnt i båten.
– Det finns inte så mycket att säga. Kul när folk är intresserade, det är ett kvitto på att jag har gjort det bra. Sen tänker jag inte så mycket på det som person, jag har fokus på FCK och kul att vara här. Nu ska jag vässa formen inför tävlingsmatcherna drar igång.

Känner du dig redo om det blir aktuellt att ta nästa steg?
– Det är både och. Jag tror att jag är redo, sen trivs jag väldigt bra här, utvecklas väldigt bra här. Jag hoppas vinna guld med FCK den här säsongen och spela i Europa.

Vilken nivå blir nästa steg?
– Svårt att säga, det beror på hur mycket klubben är intresserade av mig. Hur mycket speltid och allt sådant. Det är inget jag tänker på. Allt det där sköter min agent, det står mycket i tidningarna och det går inte att tänka på det för då tappar man lätt fokus. Min agent sköter det där och jag sköter fotbollen.

Nästa mål efter U21-framgången är att slå sig in på riktigt i Erik Hamréns landslag. Ska man tro Ludwig Augustinsson så blir det fler från guldlaget som slår sig in.
– Man sätter alltid upp mål. Den här säsongen och nästa vill jag slå mig in i A-landslaget. Jag var med förra truppen men spelade inte men ett mål är att slå sig in i EM-truppen. Sen tror jag att vi har visat att det är många från U21 som håller på en högre nivå. Vi tog ändå guld och det finns många som har goda chanser att komma med.

Se tidigare intervju med Augustinsson kring Liverpool-intresset i spelaren ovanför

Publicerad 2015-07-08 kl 07:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons