Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Augustinssons nya uttalande: "Danskar hyllar gärna sig själva"

U21-EM

Ludwig Augustinsson har fått smeknamnet "Bensinmacken" efter sitt utspel om England. Nu pratar han om Danmark och deras självsäkerhet.
- De är säkra på sin egen förmåga, säger Augustinsson till Ekstrabladet.

Foto: Scanpix

Inför gruppspelsmatchen mot England pratade Ludwig Augustinsson om att de engelska spelarna är "lite överskattade" och att de säljs för "sjuka summor". Det fick stor uppmärksamhet i engelsk media och av lagkamraten Alexander Milosevic fick Augustinsson snabbt smeknamnet "Bensinmacken" för sitt sätt att elda på motståndarna.

Nu har Sveriges vänsterback uttalat sig om semifinalmotståndarna Danmark inför kvällens heta drabbning. FC Köpenhamn-spelaren menar att det finns skillnader i attityd mellan svenskar och danskar.

- Något som jag har lärt mig sedan jag kom till den danska ligan är att danskarna generellt är väldigt självsäkra när det gäller sin egen förmåga. Det verkar som att man i svensk fotboll ska passa sig för att sticka ut nästan, men i dansk fotboll får man gärna säga att man är bäst. Det är okej att säga att man ska ta en plats eftersom man är bättre, säger Augustinsson till Ekstrabladet.

ANNONS

- Jag är uppväxt med att man ska prestera på plan först innan man snackar högt om sin egen förmåga.

Se målen från Sverige-Portugal i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-27 kl 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto