POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

Augustinssons nya uttalande: "Danskar hyllar gärna sig själva"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ludwig Augustinsson har fått smeknamnet "Bensinmacken" efter sitt utspel om England. Nu pratar han om Danmark och deras självsäkerhet.
- De är säkra på sin egen förmåga, säger Augustinsson till Ekstrabladet.

Inför gruppspelsmatchen mot England pratade Ludwig Augustinsson om att de engelska spelarna är "lite överskattade" och att de säljs för "sjuka summor". Det fick stor uppmärksamhet i engelsk media och av lagkamraten Alexander Milosevic fick Augustinsson snabbt smeknamnet "Bensinmacken" för sitt sätt att elda på motståndarna.

Nu har Sveriges vänsterback uttalat sig om semifinalmotståndarna Danmark inför kvällens heta drabbning. FC Köpenhamn-spelaren menar att det finns skillnader i attityd mellan svenskar och danskar.

- Något som jag har lärt mig sedan jag kom till den danska ligan är att danskarna generellt är väldigt självsäkra när det gäller sin egen förmåga. Det verkar som att man i svensk fotboll ska passa sig för att sticka ut nästan, men i dansk fotboll får man gärna säga att man är bäst. Det är okej att säga att man ska ta en plats eftersom man är bättre, säger Augustinsson till Ekstrabladet.

- Jag är uppväxt med att man ska prestera på plan först innan man snackar högt om sin egen förmåga.

Se målen från Sverige-Portugal i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-27 kl 09:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå