Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ericsons kritik mot Guidetti och fansen: "Tycker inte om sånt"

U21-EM

PRAG. Håkan Ericson kritiserar John Guidetti och de svenska fansen.
För brist på respekt.
- Vinnarskalle är att göra saker med stil, säger han.

Foto: Scanpix

Efter semifinalsegern hånade John Guidetti Danmark genom att bland annat säga att man är det sämsta laget Sverige har mött i EM. Då gick Danmarks Yussuf Poulsen till motattack och sa att han aldrig hade varit med om något så respektlöst i hela sitt liv som när de svenska fansen skrek under Danmarks nationalsång. Förbundskapten Håkan Ericson håller med och vädjar nu till supportrarna och sina spelare att uppföra sig.

- Vi ska lägga stor vikt vid vår tolfte, trettonde, fjortonde spelare som har gjort det här möjligt. Vi hade inte kommit så långt om det inte hade varit för dem. Men jag vädjar till alla som kommer ner på tisdag att respektera det andra lagets nationalsång. Det tycker jag inte är fint när man kör hejaramsor under nationalsång. Det slår tillbaka på Sverige och laget annars så jag hoppas att alla respekterar de minuter det handlar om, säger han.

ANNONS

Om Guidetti och spelarnas beteende säger Håkan Ericson:

- Jag tycker inte om sånt, det gör jag inte. Jag tycker att man ska visa respekt i alla lägen. Både i vinst och i förlust. Vinnarskalle är att göra saker med stil. Både vinna och förlora. Jag har förståelse för att det kan slinka ur en och annan sak när man är både negativt och positivt uppe i varv.

- John är en spelare som ofta är uppe i varv i olika tillstånd. Då kanske det kommer ut en och annan sak man kanske inte tycker är så positivt i efterhand. Men det är en varm och förstående människa så han gillar inte när han trampar någon på tårna. Jag tror inte det var något illa menat.

Publicerad 2015-06-29 kl 07:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto