Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Håkan Ericson om Hrgota och Helander-petningen: "Det fungerade inte så bra"

U21-EM

UHERSKE HRADISTE. Håkan Ericson petade Filip Helander och tog ut Branimir Hrgota strax efter halvtid.
Nu berättar han om de tuffa besluten.
- Det fungerade inte så bra med Branimir, säger han.

Håkan Ericson bjöd på några skrällar i den svenska startelvan som spelade mot Portugal. Filip Helander petades till förmån för Joseph Baffo och Alexander Milosevic, och Branimir Hrgota fick chansen från start men tvingades lämna planen tidigt i andra halvlek.

- Jag tycker inte att det fungerade så bra med Branimir. Det fanns en idé att utnyttja honom offensivt och kom väl till där delvis men inte tillräckligt bra defensivt.  Vi försökte justera det i halvtid men de hade ganska mycket ytor där på vår högerkant även i början av andra och då hade vi det förberett att vi måste täta där. Simon Tibbling var duktig på det och då fick vi upp lite av den offensiva genombrottskraften och fick sätta defensivt också.  Om England hade haft ledningen så hade vi tagit in en snabbare spelare, säger Håkan Ericson.

ANNONS

Var det ett tufft beslut att peta Filip Helander?
- Det är tufft att ställa en så bra spelare som Filip utanför. Men jag tycker att Joseph har gjort det fantastiskt. Jag prioriterade hans snabbhet för jag vet att det går undan mot Portugal. Sedan tycker jag att Alex har varit vår ledargestalt där bak. Är duktig på att flytta backlinjen, kanske modigast att ta fram bollen i det offensiva spelet vilket jag trodde var en nyckel mot Portugal att kunna starta nerifrån.

Se målen från Sveriges seger i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-25 kl 10:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto