Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM

Han kan skicka hem Sverige från EM: "Hade platsat i vilket lag som helst i Europa"

Foto: Bildbyrån

LUBLIN. Här är spelaren som kan skicka hem Sverige från EM.
Spionen Reine Almqvist menar att Stanislav Lobotka hade platsat i vilket lag som helst.
- Han är på toppnivå i Europa, säger han.

Sverige måste besegra Slovakien för att kunna ta sig vidare till slutspel. Inte helt enkelt, om man får tro spionen Reine Almqvist som menar att laget borde haft sex poäng i stället för tre som man nu har.

- Slovakien är bättre än både England och Polen. Jag såg matchen mot England live och Slovakien förde hela den matchen men gick bort sig på en hörna och en kontring, men jag tycker att Slovakien var klasser bättre än England, säger han.

Hur är Slovakien?
- Ett fysiskt starkt lag som har stor löpvillighet. Väldigt strukturerat anfallsspel. Vet precis vad man ska göra och har alla kombinationerna som behövs för att ha ett bra anfallsspel. Tidigare har försvarsspelet varit halvbra, när vi tittade på laget i höstas och i våras så såg vi väldigt stora möjligheter att kunna slå hål och såra, säger han.

- Nu har man ändrat på det och är bättre. Jobbar hårt, är tajta, flyttar man sina kantspelare så blir det en sexbackslinje. Då är det svårt att bryta igenom. Sedan har man tre framför plus en forward vilket gör att det ser ut som en diamant. Men ytorna finns utanför dessa och det ska vi försöka utnyttja.

Slovakien har en spelare som förbundskapten Håkan Ericson och flera av spelarna har varnat för. Stanislav Lobotka är mittfältaren som till vardags spelar i danska Nordsjälland. Reine Almqvist håller med.

- Han är deras absolut bäste spelare. Jag förstår inte varför han spelar i Nordsjälland och hur han har hamnat där. Det är en spelare som inte hör hemma på den nivån. Han är alldeles för bra för att vara där, säger han till Fotbollskanalen.

Vilken nivå är han på?
- Han är på toppnivå i Europa. Han skulle kunna spela i vilket lag han vill ute i Europa.

Hur är han?
- Liten, kvick, snabb. Startar spelet, passerar spelare på mitten om han vill. Hinner upp mycket, stänger passningar. Men framför allt är han väldigt bra med bollen. Han kan hålla i den och han balanserar deras lag fantastiskt. Han kan slå sönder sitt motstånd och bara sticka förbi med sin fart.

Någon annan av deras spelare som är bra?
- Av deras mittbackar är den ene klart bäst. Milan Skriniar som spelar i Sampdoria. Den andre, Branislav Niňaj, är lite stressig med bollen och vet inte riktigt vad han ska göra.

Har Slovakien några svagheter?
- Slovakien är bra på mycket, rullar runt bollen, kommer till inlägg med mera, men de stora chanserna skapar man inte riktigt. Slovakien har svårt att hitta de stora chanserna mitt framifrån och att spela sig igenom. Det är mycket löp runt innerbackar, mycket kombinationer på kanterna och så.

- Det är viktigt om vi kan få bollinnehavet så att vi kan trycka ner deras spelare så att man får stå med en sexbackslinje. Om vi kan ta tag i bollen och komma över på deras planhalva så är det en klar fördel för oss. När vi tappar bollen gäller det att springa, då måste vi hem. Vi måste komma till det läget där vi inte får så mycket kontringar på oss så att vi får lägga så mycket kraft på löpen hem. Bättre att ta avslut så att vi dödar anfall.

Publicerad 2017-06-22 kl 10:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER