POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
U21-EM

Jättekontrakt i Benfica - men ratad i U21-landslaget: "Han var nära"

TRELLEBORG. Victor Nilsson Lindelöf har skrivit på ett femårskontrakt med portugisiska mästaren Benfica - men i Sveriges U21-landslag är han ratad.
- Han var väldigt nära att komma med, säger förbundskapten Håkan Ericson till fotbollskanalen.se.

I måndags avslöjade fotbollskanalen.se att Victor Nilsson Lindelöf skrivit på ett femårskontrakt med Benfica. Men trots att den portugisiska storklubben tror stenhårt på 20-åringen så platsar han inte i U21-landslagets EM-trupp. Där går Alexander Milosevic, Filip Helander, Sebastian Holmén och Joseph Baffo före. Förbundskapten Håkan Ericson säger så här om tankarna kring Nilsson Lindelöf:

- Jag kände till att det var på gång. Inte att det skulle bli fem år men att han skulle få ett A-lagskontrakt berättade han för mig, så det är härligt. Klubben visar ju att man tror på honom, de kan honom utan och innan, säger Håkan Ericson.

Vad tror du att Benfica ser i honom med tanke på att han fått ett femårskontrakt?
- Samma som jag ser, en väldigt bra huvudspelare. Fysisk spelare som även är en bra passningsspelare. Där har han en del att utveckla vad gäller värderingar och sådant, men han har en bra touch. Och sedan är det en väldigt, väldigt bra kille att ha i en grupp eftersom han har ledaregenskaper.

Är det på grund av värderingar som du pratar om som han inte är med i EM-truppen?
- Nej, han var ju väldigt nära. Men jag valde att ta med nio mittfältare och sju backar och då var det Victor som fick ge sig på den platsen. Det är väl så jag har bedömt spelarna tidigare också. Victor satt på läktaren i höstens kvalmatcher och har fått lite speltid i det här laget, men i nya U21 har han en väldigt viktig roll. Det var han som fick ge sin plats, men han var väldigt, väldigt nära att komma med.

Publicerad 2015-06-09 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå