POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
U21-EM
31v

Nu byggs ett nytt U21-landslag – så kan det se ut: ”Några av de väldigt unga kanske knackar på en annan dörr"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Sverige och Belgien.

KALMAR. Spelare födda 1998 och senare kommer nu att vara det som U21-landslaget ska bygga sina trupper med. Flera av dem är redan etablerade i U21, och några andra testades nyligen i ett U20-landslag.
- Vi får titta på hur det gick för spelarna i de matcherna. Sedan blir det att börja sondera igen inför nästa säsong, säger Roland Nilsson. 

Tiden i ungdomslandslagsfotbollen är nu slut för de svenska spelarna födda 1996 och 1997. Efter att det blev klart att det inte blir U21-EM nästa sommar så bekräftade förbundskapten Roland Nilsson att det var spelarnas sista match ihop, och istället blir nästa U21-kull med spelare födda 1998 eller senare. De ska sedan försöka att kvala in till U21-EM år 2021. 

Det återstår att se om det blir under Nilssons ledning. Hans avtal går ut i sommar, men det finns en option med en förlängning på två år om det finns ömsesidigt intresse för det. Han har själv inte hunnit att fundera så mycket på exakt vilka spelare som kan vara med i nästa generation, om han stannar kvar. 

- Det har varit fullt fokus på denna truppen vi har haft nu och att göra allt för att ta oss vidare till slutspel. Som vi alltid gör så har vi haft ett U20-lag som har varit iväg. Där vi tittat på lite spelare som kanske inte har varit med så mycket tidigare, och det är något vi får titta på hur det gick för spelarna i de matcherna. Sedan blir det att börja sondera igen inför nästa säsong. 

- Sedan är det väl några av de väldigt unga spelarna som knackar på en annan dörr kanske. Det får vi se framöver. 

Några av de spelarna som kan tänkas vara aktuella för ett A-landslag är Pontus Dahlberg, Joel Asoro, Alexander Isak, och Mattias Svanberg, fyra spelare som redan har fått mycket speltid i U21. Andra spelare som har varit med tidigare och som åldermässigt får fortsätta över nästa generation är bland annat Felix Beijmo, Dennis Hadzikadunic, Daleho Irandust, och Svante Ingelsson.

När det gäller U20-landskamperna så spelade det landslaget nyligen med spelare som exempelvis Marko Johansson, Charlie Weberg, Viktor Gyökeres, August Erlingmark, och Max Svensson, i landskamper mot Danmark (3-1) och Ryssland (1-1). 

Mattias Svanberg, som har spelat en mängd U-landskamper med spelare födda 1998 och 1999 tidigare, passade efter 0-3-förlusten mot Belgien också på att hylla den 96-97-generation som nu lämnar. 

- Det har varit väldigt kul. Jag har haft ett väldigt bra tid med alla grabbar. Det var första gången jag träffade många av lagkompisar. Man vet att man har fått kompisar utanför fotbollen också, inte bara i fotbollen. Det är många man kommer att ha kontakt med. Sedan fotbollsmässigt gör vi vad vi kan. Den största besvikelsen är väl Turkiet hemma om man tänker i, men dagens match sitter också i.

FAKTA

Några av spelarna som är aktuella för kommande U21-generation Spelare i urval

Målvakter: Pontus Dahlberg (Watford), Marko Johansson (Trelleborg/Malmö FF), Viktor Johansson (Leicester), Tom Amos (IFK Göteborg), Tim Rönning (Elfsborg), Kalle Joelsson (Helsingborg).

Försvarare: Felix Beijmo (Werder Bremen), Dennis Hadzikadunic (Rostov), Marcus Degerlund (IFK Göteborg/Hammarby), Alexander Jallow (J Södra), Charlie Weberg (Helsingborg), Anton Kralj (Gefle/Malmö FF), Mattias Andersson (Juventus), Johan Stenmark (Kalmar), Arvid Brorsson (Örebro), Hugo Anderson (Malmö), Isak Jönsson (Trelleborg), Gustav Henriksson (Elfsborg), Anel Ahmedhodzic (Nottingham), Joseph Colley (Chelsea), Oscar Krusnell (Hammarby), Kristopher Da Graca (IFK Göteborg).

Mittfältare: Daleho Irandust (Häcken), Mattias Svanberg (Bologna), Svante Ingelsson (Udinese), Carl Johansson (Öster/Kalmar), Samuel Adrian (Malmö), Felix Hörberg (Trelleborg), August Erlingmark (IFK Göteborg), Dusan Jajic (Frej/Hammarby), Isak Magnusson (Kalmar), Max Svensson (Helsingborg), John Björkengren (Falkenberg), Pavle Vagic (J Södra/Malmö FF), Henrik Bellman (Östersund), Leo Bengtsson (Hammarby), Besard Sabovic (Djurgården), Joseph Ceesay (Brage/Djurgården), Alex Timossi Andersson (Bayern München), Jonathan Svedberg (Halmstad), Gabriel Gudmundsson (do), Peter Gwargis (Brighton & Hove Albion). 

Anfallare: Joel Asoro (Swansea), Alexander Isak (Dortmund), Viktor Gyökeres (Brighton & Hove Albion), Jack Lahne (Brommapojkarna), Jesper Karlsson (Elfsborg).

Publicerad 2018-10-17 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå