Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

Simon Tibbling: "Kommer aldrig spela en EM-final igen"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var en rörd Simon Tibbling efter hyllningarna i Kungsträdgården. Tillsammans med de svenska fansen fick U21-laget fira det som enligt mittfältaren själv säger är hans största stund i karriären.
- Jag kommer aldrig att spela en EM-final igen, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige är europamästare i fotboll på U21-nivå. En titel som kommer att betyda mycket för de spelare som nu ska försöka ta klivet upp i Erik Hamrens riktiga landslag, men också en titel som många kommer bära med sig livet ut.

Efter hyllningarna i Kungsträdgården igår var det en rörd Simon Tibbling som gick av scenen. Mittfältaren som haft en succévår och där ett historiskt cupguld med Groningen nu följts upp med ett EM-guld för Sverige.

- Groningens guld var hur stort som helst då det var klubbens första titel någonsin, men det här är ändå något man drömt om sedan barnsben. Det är för det land man kommer ifrån och är uppvuxen i, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag trodde aldrig att jag skulle få vinna någon titel med Sverige då det är så oerhört svårt. När jag summerar min karriär så kommer det här att vara den absolut största titel jag har.

Du säger att det är de största mästerskap du kommer att ta. Tror du inte att det här laget kan fortsätta och även ta hem EM på A-landslagsnivå?
-
Min största dröm är så klart det och jag skulle kunna hugga av allt för att lyckas. Men jag tror att det kommer bli svårt. Jag kommer inte spela någon mer EM-final i mitt liv om jag ska vara helt ärlig.

Publicerad 2015-07-02 kl 06:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons