SPELARBETYG: Guidetti och Kiese-Thelin blev Sveriges hjältar

U21-EM

OLOMOUC. Sverige svarade för ännu en bragdvändning när Italien besegrades med 2-1 i EM-premiären. Här är Fotbollskanalens betyg.

John Guidetti (UT 76)
Gjorde Sveriges viktiga 1-1-mål och var den som hela tiden drev på sitt lag. Gav aldrig upp en boll eller duell och klev fram när det behövdes.

Isaac Kiese Thelin
Helt iskall i den första halvleken och förlorade de flesta duellerna, det som han vanligtvis är bra på. Men i den andra halvleken klev han fram och var inblandad i båda målen. Först låg han bakom hörnan som ledde till 1-1 och sedan spelade han fram Ishak till straffsituationen och satte själv 2-1.

Oscar Hiljemark
Tog ett stort ansvar när Sveriges spelade med en man mindre. Kämpade och slet på mittfältet och var den ledaren han ska vara. Bra positionsspel.

Oscar Lewicki
Spred ett lugn i det svenska laget och stressade aldrig upp sig. Fick spela central mittfältare, sedan mittback när Milosevic blev utvisad och sedan tillbaka på mittfältet. Tog precis som Hiljemark ett stort ansvar med en man mindre.

Victor Nilsson Lindelöf (IN 45)
Reserven klev in i hetluften direkt i den andra halvleken när Sverige låg under med 0-1 och spelade med en man mindre. Gjorde inte ett misstag, spred ett lugn och visade att han vill starta i nästa match.

Patrik Carlgren
Släppte in ett mål på straff när han gick åt fel håll. Hade inte jättemycket att göra, men stressade för ofta när bollen kom på hans fötter. Måste värdera bättre när han ska lägga långt och när han ska ta in bollen.

Ludwig Augustinsson
Visade inte upp sin fina offensiv utan det blev mest defensivt spel för Augustinsson. Tog bort Italiens stjärna Berrardi. Stark tvåa.

Joseph Baffo
Fick spela från start. Högerback i första halvlek och gjorde det okej där. Bättre i andra halvlek som mittback. Bra i duellspelet och spelade enkelt.

Filip Helander
Svarade för en väldigt svag passning i situationen där Milosevic orsakade straff. Obekväm med bollen i den första halvleken. Spelade upp sig något i andra, men blev rundad när Italien var nära att göra 2-1. Svag tvåa.

Abbe Khalili
Khalili kom aldrig till sin rätt i den här matchen. Hade inte många rätt i den första halvleken, men något bättre i den andra. Har en bra högerfot men visade det för sällan. Den enda gången som han visade det var vid den fasta situationen vid 1-1 vilket var väldigt lägligt.

Sam Larsson (ut 45)
Fick chansen från start, men tog den inte. Är vanligtvis en kreativ spelare men visade inte mycket av det i EM-premiären. Hamnade i ett tomrum och fick kliva av i halvtid.

Alexander Milosevic
Satte Sverige i sämsta tänkbara läge när han orsakade straffen som Italien gjorde 1-0 på och blev dessutom utvisad vilket gjorde att laget fick det väldigt tufft. Hann inte göra något positivt intryck innan det och därför blir det underkänt.