POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
U21-EM

Stor genomgång av U21 – så har värdet ökat efter succén

Nästa

Avbryt
Försök igen

PRAG. Tisdag kväll slutar U21-EM.
Dagen efter öppnar transferfönstret - och jakten på många av turneringens spelare börjar på allvar.
Här är läget för svenskarna.

John Guidetti
Marknadsvärde
: Transfermarkt har 30 miljoner kronor, Fotbolltransfers 40 miljoner kronor. Troligen är marknadsvärdet högre efter U21-EM men han är Bosman-spelare och ökningen hamnar till stor del i hans ficka.
Läge
: Är Bosman efter att ha varit utlånad från Manchester City till Celtic där det blev 15 mål och 12 assist men fick inte spela på slutet när han inte ville stanna i klubben. Har kopplats ihop med en mängd klubbar som bland annat Marseille, Olympiakos, Everton, Stoke, Southampton, Lyon, Sporting Lissabon och Trabzonspor men mediauppgifter i både Holland och Portugal har gjort gällande att hans krav på ersättning varit för höga. Har gjort ett mål i mästerskapet, men har annars mest utmärkt sig som en hårt arbetande anfallare. Är gratis och lär inte ha problem att hitta en ny klubb.
Tipset
: Kanske Southampton där han återigen får jobba med förre Feyenoord-tränaren Ronald Koeman, men det viktigaste är att gå till en klubb som ser långsiktigt och där han får speltid.

Oscar Hiljemark
Marknadsvärde: Transfermarkt har 24 miljoner kronor och Fotbolltransfers 20 miljoner kronor. Har gjort tre bra EM-insatser på det centrala mittfältet och utmärkt sig med en bra defensiv. Lär ha blivit attraktivare och värdet har ökat.
Läge: Två år kvar på kontraktet men har haft en tung tid i PSV Eindhoven med lite speltid. Har under EM kopplats ihop med italienska Genoa och Sassuolo. Har själv sagt att han kan tänka sig en flytt.
Tipset: Lär byta klubb efter EM. Har gjort sig ett namn i Holland vilket kan göra att andra klubbar där visar intresse, annars känns Italien som ett hett spår.

Joseph Baffo
Marknadsvärdet: Transfermarkt har 3,6 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 2,5 miljoner kronor. Har startat i Sveriges tre EM-matcher och har gjort det bra. Värdet har ökat.
Läge: Är i Halmstads frysbox efter att ha kommit på kant med tränaren Janne Jönsson. Sitter på ett utgående avtal och har kopplats ihop med AIK.
Tipset: Byter klubb i sommar och efter ett bra EM är det stor chans att det blir spel utanför Sverige.

Filip Helander
Marknadsvärde: Transfermarkt har 12 miljoner kronor och Fotbolltransfers 15 miljoner kronor. Har startat i två av tre EM-matcher. Svag i den första och bra i den andra. Tveksamt om värdet har ökat och inte bra att han petats.
Läge: Har bara ett halvår kvar på kontraktet med Malmö FF och klubben har tidigare sagt att man räknar med att tappa mittbacken. Har kopplats ihop med Panathinaikos och FC Köpenhamn.
Tipset: Med tanke på det utgående avtalet och vad MFF har sagt så lär Helander lämna i sommar. Men samtidgt har inte formen varit den bästa samtidigt som inte MFF har någon ersättare. Lär hamna i Panathinaikos, antingen i sommar eller i vinter som Bosman.

Branimir Hrgota
Marknadsvärde: Transfermarkt har 30 miljoner kronor och Fotbolltransfers 30 miljoner kronor. Troligen är inte marknadsvärdet högre efter gruppspelet i EM med tanke på att det hittills blivit en svag halvlek mot Portugal.
Läge: Fick lite speltid under vårsäsongen när Mönchengladbach gick bra. Nu ska laget spela Champions League och då lär man värva en hel del förstärkningar. Anfallaren har diskuterat en förlängning av avtalet och agenten har även sagt att det finns intresse i England, Holland och Tyskland. Gjorde tolv mål och fem assist den här säsongen.
Tipset: Kanske avvaktar och ser vad som händer i klubben och om han får speltid under hösten. Om det skulle gå tungt lär det bli ett klubbyte i vinter.

Simon Gustafson
Marknadsvärde: Transfermarkt har 8 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 20 miljoner kronor. Har inte spelat en minut i EM och därför har värdet inte ökat.
Läge: Har gjort det bra i allsvenskan och ses som en av landets mest lovande spelare. Har kopplats ihop med lag som Fiorentina och Anderlecht. Har kontrakt över 2016.
Tipset: Flyttar i sommar. Kanske till Holland eller Belgien.

Oscar Lewicki
Marknadsvärde: Transfermarkt har 10 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 8,5 miljoner kronor. Har gjort tre bra EM-matcher och har varit en av nycklarna till Sveriges fina defensiv. Värdet lär ha ökat och med tanke på att han lämnade Häcken som Bosman så är det ett rejält klipp för MFF.
Läge: Har bara varit i Malmö FF i en halv säsong och har två och ett halvt år kvar på kontraktet. Men ett starkt EM kan hjälpa honom ut i Europa.
Tipset: Har inte kopplats ihop med någon klubb och har bara varit i MFF i ett halvår. Därför känns det mest logiskt att han blir kvar efter sommaren.

Sam Larsson
Marknadsvärde: Transfermarkt har 14 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 35 miljoner kronor. Fick starta i EM-premiären med gick av i halvtid. Hoppade in i slutet av den andra matchen. Prestationerna i EM har inte ökat värdet.
Läge: Flyttade till Heerenveen förra sommaren och har gjort det väldigt bra i klubben med åtta mål och sex assist. Har varit ett av flera namn som har kopplats ihop med PSV Eindhoven som ersättare till Memphis Depay. Har tre år kvar på kontraktet.
Tipset: Sitter på ett långt avtal och enligt holländska Voetbal International vill klubben ha omkring 55 miljoner kronor om mittfältaren ska lämna. Därför känns det mest logiskt att han blir kvar i Heerenveen.

Ludwig Augustinsson
Marknadsvärde: Transfermarkt har 6 miljoner kronor och Fotbolltransfers har också 6 miljoner kronor. Har varit en av Sveriges bästa spelare i EM och visat att han är bra i både defensiven och offensiven. Värdet lär ha ökat.
Läge: Har varit i FC Köpenhamn i ett år och har tre och ett halvt år kvar på avtalet. Har gjort det väldigt bra i den danska storklubben med bland annat två mål och sju assist vilket är bra av en ytterback. Togs för första gången ut i Sveriges A-landslag i deras förra trupp.
Tipset: Sitter på ett långt kontrakt med FCK men skulle inte bli förvånad om klubbar visar intresse. Men kanske vill lagen se honom lite mer än en säsong i FCK? Speciellt med tanke på att han har varit skadebenägen med två knäoperationer. Gissar därför på att han stannar i sin klubb.

Mikael Ishak
Marknadsvärde: Transfermarkt har 4,8 miljoner kronor och Fotbolltransefers har 18 miljoner kronor. Hoppade in i slutet i de två första EM-matcherna. Fixade en straff mot Italien. Har inte ökat värdet i turneringen.
Läge: Har varit i Randers i ett år och har gjort det bra med elva ligamål. Har två år kvar på kontraktet och ses som en viktig spelare i laget. Säger själv att ingen klubb har visat intresse än så länge.
Tipset: Med tanke på att han sitter på avtal i två år till och att han säger att han ska stanna så tror vi att det blir så.

Simon Tibbling
Marknadsvärde: Transfermarkt har 14 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 10 miljoner kronor. Har startat i en EM-match där han gjorde det helt okej och blev svensk hjälte när han hoppade in mot Portugal och sköt sitt lag till semifinal. Har fått spela på en kant i mästerskapet vilket han inte gör i klubblaget och därför har inte värdet ökat.
Läge: Flyttade till Groningen i vintras för ungefär 12 miljoner kronor och har fyra år kvar på kontraktet. Har gjort det bra i det holländska laget.
Tipset: Stannar i Groningen.

Isaac Kiese Thelin
Marknadsvärde: Transfermarkt har 24 miljoner kronor Fotbolltransfers har 35 miljoner kronor. Har gjort några bra insatser i EM men har inte visat mer än det man redan visste och det är att han är stark och bra på huvudet och därför har inte värdet ökat.
Läge: Flyttade till Bordeaux i januari för ungefär 35 miljoner kronor och har fyra år kvar på kontraktet. Har fått mycket speltid.
Tipset: Stannar i sin klubb.

Robin Quaison
Marknadsvärde: Transfermarkt har 17 miljoner kronor och Fotbolltransfers 22 miljoner kronor. Har bara fått några korta inhopp i EM och därför har inte värdet ökat under turneringen.
Läge: Flyttade till Palermo förra sommaren för 20 miljoner kronor. Har fått mycket speltid och har två år kvar på kontraktet.
Tipset: Stannar i Serie A-klubben.

Alexander Milosevic
Marknadsvärde: Transfermarkt har 10 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 15 miljoner kronor. Har startat i två EM-matcher. Rött kort i första halvlek i premiären och mot Portugal gjorde han en okej insats men svagt ingripande vid deras mål. Marknadsvärdet lär inte ha ökat.
Läge: Flyttade till Besiktas i vintras men har bara blivit ett inhopp på grund av att han har varit fotskadad. Har tre år kvar på kontraktet.
Tipset: Lär stanna i Besiktas.

Victor Nilsson Lindelöf
Marknadsvärde: Transfermarkt har 8 miljoner kronor och Fotbolltransfers har också 8 miljoner kronor. Har gjort det bra i EM och skrev nyligen på ett femårskontrakt med Benfica. Värdet lär ha ökat en del.
Läge: Benfica visade nyligen att man tror stenhårt på sin svenske försvarare genom att flytta upp honom i A-laget och ge ett femårskontrakt.
Tipset: Får chansen att visa upp sig i A-laget på försäsongen. Om han fortsätter göra det bra konkurrerar han om en plats i försvaret.

Abbe Khalili
Marknadsvärde:  Transfermarkt har 5,6 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 5,5 miljoner kronor. Har startat i alla tre EM-matcher och har spelat upp sig efter att ha börjat svagt. En kämpe med en bra högerfot men hade behövt göra någon eller några poäng för att göra en rejäl ökning på värdet. Men har såklart gjort en liten ökning från 5,5 miljoner.
Läge: Flyttade till Mersin för ett år sedan och har fått mycket speltid. Central mittfältare i klubblaget men används som ytter i U21-landslaget. Har två år kvar på kontraktet.
Tipset: Har en bit kvar på avtalet, har spelat mycket i Mersin och lär därför stanna.

Sebastian Holmén
Marknadsvärde: Transfermarkt har 4,8 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 3 miljoner kronor. Har inte gjort en minut i EM och därför har inte värdet ökat.
Läge: Har varit bra i Elfsborg. Har ett och ett halvt år kvar på avtalet men har ännu inte kopplats ihop med några lag.
Tipset: Stannar i Elfsborg den här säsongen.

Arber Zeneli
Marknadsvärde: Transfermarkt har 3,2 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 10 miljoner kronor. Har inte spelat en minut i EM och därför har inte värdet ökat.
Läge: Ett av allsvenskans stora utropstecken under våren och kom överraskande med i EM-truppen. Har kontrakt över 2016.
Tipset: En stor talang som har slagit igenom i allsvenskan, men ska nog mycket till om det blir ett klubbyte efter att imponerat i en halv säsong. Lär stanna i Elfsborg.

Pa Konate
Marknadsvärde: Transfermarkt har 3,2 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 4 miljoner kronor. Har inte spelat i EM och därför har inte värdet ökat.
Läge: Får ingen speltid i Malmö FF och har kontrakt över 2017. Ingen optimal situation för en som är med i U21-landslaget. MFF lär vara nöjda med att ha honom som backup men själv vill nog Konate röra på sig.
Tipset: Blir kvar i Malmö FF.

Patrik Carlgren
Marknadsvärde: Transfermarkt har 2,8 miljoner kronor och Fotbolltransfers har 4,5 miljoner kronor. Har varit ojämn i EM, men var bra i senaste matchen då han räddade ett viktigt friläge i den första halvleken. Har släppt in tre mål, borde kanske ha tagit ett av dem. Tveksamt om värdet har ökat.
Läge: Har haft en ganska ojämn säsong i AIK men har en bra högstanivå har ryktats om en flytt utomlands även om det inte har nämnts några klubbar. Har själv sagt att han ska stanna hela säsongen. Har kontrakt över 2016.
Tipset: Lär stanna kvar i AIK.

Kristoffer Olsson
Marknadsvärde: Transfermarkt har 2,4 miljoner kronor och Fotbolltransfers 5 miljoner kronor. Har inte spelat något i EM och därför har inte värdet ökat.
Läge: Fick första säsongen i Midtjylland förstörd av skador och gjorde inte många matcher. Har tre och ett halvt år kvar i klubben.
Tipset: Stannar i Midtjylland.

Andreas Linde
Marknadsvärde: Transfermarkt har 814 000 kronor och Fotbolltransfers har 400 000 kronor. Har inte spelat i EM och därför har inte värdet ökat.
Läge: Gick till Molde inför säsongen men där har han inte fått speltid. Har inte alltid varit med i truppen så borde försöka få speltid.
Tipset: Med tanke på att han inte alltid varit med i truppen så kanske det kan bli en utlåning.

Jacob Rinne
Marknadsvärde: Transfermarkt har 814 000 kronor och Fotbolltransfers har 1,5 miljoner kronor. Har inte spelat i EM så värdet har inte ökat.
Läge: Har bara spelat tre matcher i Örebro den här säsongen. Har kontrakt över nästa år.
Tipset: Stannar kvar i Örebro. Oscar Jansson flyttar nog först av målvakterna och då tar Rinne över.

Publicerad 2015-06-27 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto