U21-EM

Två mål av Carlos Strandberg – och totalt fyra framåt.
Sveriges U21-landslag gav ett styrkebesked i mötet med Tjeckien.
- Sådana här matcher är inte självklara, säger förbundskapten Håkan Ericson i en kommentar till förbundets hemsida.

Efter gårdagens förlust mot Serbien studsade Sverige tillbaka under lägret på Marbella. Tjeckien stod för motståndet och Sverige satte gasen i botten direkt.

Innan den första halvleken var slut hade Carlos Strandberg, i princip i öppet mål vid båda tillfällena, gjort både 1-0 och 2-0 för Blågult.

Sverige var numret större och i den andra halvleken utökade Kerim Mrabti innan inbytte Muamer Tankovic satte matchens sista mål med sitt 4-0.

Tjeckens bästa målchans kom med fem minuter kvar att spela, men den gången stod IFK Göteborgs Pontus Dahlberg, som gjorde debut i U21-landslaget och således fick hålla nollan, i vägen och gjorde en fin räddning.

- Sådana här matcher är inte självklara. Jag är stolt över hur vi hanterar första förlusten senast och glad över spelarnas inställning i dag. De vill göra saker bättre och vi levererar i alla detaljer vi betonat, säger förbundskapten Håkan Ericson i en kommentar på förbundets hemsida.

Matchen var Sveriges sista i Marbella och nu väntar genrep mot Danmark på Olympia i Helsingborg den 10 juni. Man inleder sedan mästerskapet mot England sex dagar senare.

Melker Hallberg tvingades lämna plan efter en dryg halvtimmes spel på grund av magbroplem.

Sveriges startelva: Pontus Dahlberg – Linus Wahlqvist, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Adam Lundqvist – Simon Tibbling, Melker Hallberg, Kristoffer Olsson (K), Kerim Mrabti – Carlos Strandberg, Pawel Cibicki.

Ersättare: Tim Erlandsson – Pa Konate, Jacob Une Larsson, Alexander Fransson, Muamer Tanković, Gustav Engvall, Jordan Larsson.

Ej spel: Oscar Linnér, Joel Asoro, David Moberg Karlsson.

Publicerad 2017-03-27 kl 19:48