Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sveriges pik mot Danmark: "De är ju så grymma och klara favoriter"

Europa League

PRAG. Danmark jublar över att få möta Sverige.
Då svarar Blågult med att pika motståndarna.
- De kan ju inte åka hem till Danmark efter att ha sagt att man ska slå Sverige hur lätt som helst och sedan torska mot oss, säger John Guidetti.

Foto: Scanpix

Danmark är väldigt nöjda över att få möta Sverige i en EM-semifinal något som har gått att läsa i dansk media och på fredagens presskonferens sa förbundskapten Jess Thorup att han var glad över att slippa ställas mot Italien och i stället få möta nordiska grannen.

De kaxiga orden har inte gått obemärkt förbi den svenska truppen. När Sveriges U21-landslag träffade media var de något hånfulla mot danskarnas självsäkerhet.

- Danmark är klara favoriter. Det är ett grymt fotbollslag. Vad är det de säger själva, bästa U21-landslaget de har haft någonsin. Så det blir väl en otroligt svår uppgift för oss då. Men det är kul. Det gillar vi, säger John Guidetti.

ANNONS

Vad är det som är så bra med Danmark?
- Det är bara att lyssna på vad de säger, man får ju tro på det alla säger. Så det ska bli kul att få möta ett så fantastiskt fotbollslag.

Låter som att du är lite ironisk?
- Nej, Danmark är självklart favoriter. Det blir en tuff match för oss, men det är kul.

Trivs ni bra som underdogs?
- Ja det är perfekt. Det funkar bra för oss. Det har funkat hittills. Vi har väl varit underdogs i alla matcher vi har spelat här. Vi är som ett skavsår som inte vill gå bort. Vi fortsätter att vara kvar på något sätt.

- Om vi är deras önskemotståndare så måste de ju vinna. De kan ju inte åka hem till Danmark efter att ha sagt att man ska slå Sverige hur lätt som helst och sedan torska mot oss. Men det är väl många som har sett oss som drömmotståndare och hittills har det inte gått som bra för de lagen. Vi får hoppas att det fortsätter på den vägen.

ANNONS

- Vi ser inte Danmark som någon drömmotståndare utan har du tagit dig till semifinal i EM så är du ett fantastiskt duktigt lag. Vi respekterar alla lag vi möter och vi inser att de är jävligt duktiga, annars hade de inte varit där de är. Det måste man ha med alla man möter för i fotboll kan allt hända. Så man måste visa respekt för alla lag man möter men sedan när matchen börjar då släpper du respekten och går ut och gör ett jävla jobb och litar på ditt eget lag och på din egen tro.

Tror du att ni går vidare?
- Det har varit så många gånger som det inte skulle ha gått men det har gått ändå. Det känns som att det inte kan ta slut här. Det känns som att det har varit helvetet och tillbaka. Det skulle vara så tråkigt att snubbla på mållinjen och därför ska vi ge allt vi har. Nu vill vi gå hela vägen.

ANNONS

Vad är Danmark bra på?
- Otroligt bollskickliga. Men nu handlar det om en fotbollsmatch och det handlar om att man ska prestera. Om man går ut och presterar, gör en fantastisk match så handlar det också om att ha lite tur med sig och sedan kan allt hända.

Alexander Milosevic är inne på samma linje som Guidetti och på frågan om hur han ser på Danmarks självsäkerhet svarar han:

- De möter ju det bästa laget man kan möta. Klart att det är kul för dem, de är ju favoriter och det är ju deras bästa årgång som de någonsin har haft så det kommer att bli en tuff match, men vi vet ju vad vi tror.

Hur tror du det skulle kännas för Danmark att förlora efter att ha sagt så här?
- Det skulle vara en flopp om de inte går vidare. Det är ju deras bästa årgång som de har haft i U21 så det skulle vara en stor katastrof för dem.

ANNONS
Publicerad 2015-06-26 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto