Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

Tufft EM-genrep för U21: "En väldigt viktig match"

TRELLEBORG. Sverige anser att EM-genrepet är viktigt - och varnar för Danmark.
- Vi kommer verkligen att testas, säger Oscar Lewicki till fotbollskanalen.se.

Sverige möter Danmark i EM-genrep men trots att det bara är en vecka kvar till premiären mot Italien tror spelarna på en stenhård match.

- Matchen mot Danmark är en väldigt viktig match. Danmark är också med i EM fast är i den andra gruppen och man har ett riktigt bra lag. Jag har koll på en del spelare där, några som är i Tyskland, Holland och Danmark så det kommer att bli en tuff match där vi verkligen testas. Det är ett bra och bollspelande lag. Det gäller såklart att göra ett bra resultat där eftersom jag tror att man kan ha nytta av det när man går in i EM, säger Oscar Lewicki till fotbollskanalen.se.

Vad är viktigt i ett genrep?
- Att få bitarna på plats inför EM och att sätta försvarsspelet så som man vill ha det.  Kanske inte att fokusera på motståndet Danmark utan att fokusera på det som komma ska i EM. Första matchen mot Italien, att spela lite som vi har tänkt spela mot dem. Sedan att spela för att visa upp sig såklart, det är säkert några positioner som fortfarande är lite osäkra. Så jag tror att det kommer att vara ett bra test inför EM, säger han.

En annan spelare som har bra koll på Danmark är Mikael Ishak som till vardags spelar i Randers och han varna för deras yttermittfältare.

- Ja, vissa har jag bra koll på. Deras anfallare Nicolai Brock-Madsen spelar jag tillsammans med i Randers. Han är stor och stark, en bra taget, säger han.

- Danmark är ett väldigt bra lag. Jag tror att deras största styrka är deras kantspel där de har riktigt bra spelare. Där har man Uffe Bech och en från Ajax. Brock-Madsen har sagt till mig att deras yttrar är riktigt bra.

Publicerad 2015-06-10 kl 21:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons