Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Ekwall om petningen: "Modigt gjort av Ericson"

U21-EM

Filip Helander - en av förbundskaptenens favoriter - petas i ödesmatchen mot Portugal.
Ett modigt val tycker Patrick Ekwall.

- Här är det uppenbart att Ericson har gått helt och hållet på dagsform, säger han.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter stuvar Håkan Ericson om i laget inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Portugal. Elvan blir som följer: Carlgren - Lindelöf, Baffo, Milosevic, Augustinsson - Hrgota, Hiljemark, Lewicki, Khalili - Guidetti, Kiese Thelin.

- Det mest anmärkningsvärda i den tycker jag är att förbundskapten Håkan Ericson har haft modet att peta en spelare som har varit med honom i stort sett hela tiden - nämligen Malmö FF:s mittback Filip Helander, säger Patrick Ekwall.

- Och det är inte så vanligt att förbundskaptener gör såna byten på spelare som har varit med hela tiden. Men här är det då uppenbart att Ericson har gått helt och hållet på dagsform. Helander har haft en halvrisig säsong så här långt. Sett stabbig ut, tappat självförtroende. Och Baffo har gått som en raket, inte minst under det här mästerskapet. Och Milosevic har ju spelat med A-landslaget två matcher så han blir ju svår att plocka bort. Det tyckte jag var överraskande och modigt gjort. Det är inte ofta förbundskaptener brukar gå på form helt och hållet. De brukar istället få kritik för att de satsar på spelare de alltd haft med sig.

ANNONS
Publicerad 2015-06-24 kl 18:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto