Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

TV: Konate med trots skada: "Vi gör en chansning"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pa Konate är skadad.
Trots det tog han en plats i den svenska U21-truppen.
- Vi gör en chansning, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Malmö FF:s Pa Konate skadade baksidan av låret under mötet med Elfsborg tidigare i år. Efter att en muskelbristning konstaterats gick MFF ut med på sin hemsida att Konate inte skulle vara tillgänglig mer under vårsäsongen av allsvenskan.

Men trots skadan finns förhoppningar om att ytterbacken ska kunna spela U21-EM för Sverige med start start den 16 juni. Som reserv har Håkan Ericson plockat ut Häckens Egzon Binaku.

- Han (Konate) har en skada just nu som vi känner till. Men hans rehabperiod har varit över förväntan, han ligger långt före den vanliga rehabtrappan. Vi kommer att göra en chansning och ha med Pa under vårt förläger i Helsingborg och utvärdera hur långt det kan räcka, om det kan räcka hela vägen, säger Håkan Ericson.

Binaku å sin sida har haft en finfin vår i Häcken och fått stort förtroende av tränaren Mikael Stahre. Hittills har det blivit sex starter och två assist.

- Det är den bästa våren i min karriär än så länge. Både poängmässigt och speltidsmässigt, sa han till Fotbollskanalen tidigare under tisdagen.

I spelaren ser ni Ericson prata om Konates status inför U21.

Publicerad 2017-05-30 kl 18:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons