Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
48v

TV: Nästan alla har fått prova på A-landslaget - inte Tibbling

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

LUBLIN. 14 spelare startade i någon av matcherna i EM 2015.
Bara två har inte fått känna på A-landslaget: Joseph Baffo och Simon Tibbling.
- Ska du spela dig in i ett A-landslag är det mer genom klubblag, säger Tibbling.

Under veckan har förbundskaptenerna Håkan Ericson och Janne Andersson pratat om att U21-landslaget är en språngbräda till A-landslaget och att det kan bära långt om man gör det bra i EM. Fotbollskanalen har tagit en titt på hur många från spelarna som startade i guldlaget 2015 som nu har fått känna på spel i A-landslaget.

Joseph Baffo och Simon Tibbling är de enda som inte har fått vara med i någon av Erik Hamréns eller Janne Anderssons trupper. Branimir Hrgota har varit med i A-landslaget, men det var innan U21-EM.

- Jag tror inte riktigt på det där. Ska du spela dig in i ett A-landslag är det mer genom klubblag. Det här är fantastiskt att få uppleva men om du ska vara med i ett A-landslag handlar det om att göra det bra under en lång tid i klubblaget och spela konstant på en väldigt hög nivå. Det måste man för att kvalificera sig, säger Tibbling som startade i tre av fem matcher i EM 2015.

Då spelade Tibbling i Groningen och där är han fortfarande kvar. Av de 14 spelarna som fick starta i EM 2015 har elva bytt klubbar. Tibbling, Sam Larsson och Oscar Lewicki spelar kvar i sina lag (Alexander Milosevic är kvar i Besiktas men har varit utlånad till två andra klubbar).

- Jag har drömmen att ta nästa steg i mig. Sedan var jag hamnar vet jag inte. Men som alla andra spelare har jag en dröm om att spela så högt upp jag kan och det hoppas jag att jag kan göra inom en snar framtid. Jag vill spela på den högsta nivån i Europa, säger Tibbling.

Från startelvan som spelade 0-0 mot England i EM-premiären i Polen var Simon Tibbling och Kristoffer Olsson med i truppen 2015. Tibbling är nöjd med sin insats i fredags.

- Jag tycker att jag jobbade på bra. I alla matcher handlar det om att göra det man är bra på och bidra med det man kan, sedan vilken position eller var man spelar… i mitt fall handlar det om att löpa mycket, vara bra med bollen och ge de andra möjligheten att få möjligheten att vara så bra de kan. Det skiljer sig inte från vilken match man spelar utan det handlar om att göra det man är bra på i alla matcher, säger han.

Vad har du för roll i det här laget – du är en av få som var med och tog guld 2015?
- Jag är en del av laget som alla andra. Det är 23 spelare det hänger på och det handlar om att alla bidrar med sitt. Jag försöker att bidra med som jag kan och som jag alltid gör, oavsett vilken position man spelar på. Det handlar om att göra det man är bra på och höjer varandra.

Publicerad 2017-06-18 kl 13:58

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER