Danmark nollade Rangnicks Österrike hemma på Parken

UEFA Nations League (herr)

Danmark studsade ikväll tillbaka efter förlusten hemma mot Kroatien senast. Jonas Wind blev stor segerorganisatör när Danmark besegrade Ralf Rangnicks Österrike med 2-0.

Ralf Rangnicks Österrike föll borta mot Danmark.

Det var Danmark som öppnade klart bäst inför hemmapubliken på Parken och öppningsmålet kom också rättvist för hemmalaget i den första halvleken.

Joakim Maehle tog sig runt längs vänsterkanten och hittade in till Jonas Wind med en passning snett inåt bakåt, ett läge som anfallaren gjorde det mesta av när han placerade in 1-0 efter 21 minuters spel bakom Heinz Lindner i Österrikes mål.

Jonas Wind var även inblandad i Danmarks 2-0-mål som kom i slutet av den första halvleken när han spelade fram Andreas Skov Olsen som behärskat placerade in bollen.

Även om den andra halvleken slutade mållös så var det Danmark som var närmare 3-0 än något annat, Christian Eriksen kom in i matchminut 76 och hann med att avlossa ett skott i stolpen från distans innan domaren Alejandro Hernandez blåste av matchen.

Startelvor,

Danmark: Schmeichel - Kristensen, Andersen, Christensen, Boilesen, Maehle - Höjbjerg, Jensen - Wind, Olsen, Cornelius.

Österrike: Lindner - Trimmel, Trauner, Danso, Wimmer - Lazaro, Schlager, Seiwald, Sabitzer - Weimann, Kalajdzic.