Danmark vann "nattmatch" - Stryger Larsen avgjorde med drömmål

UEFA Nations League

Ett strömavbrott försenade Österrike-Danmark rejält.
När klockan tickade upp mot midnatt avgjorde Jens Stryger Larsen med ett drömmål.

Danmark skulle under måndagskvällen kickat igång mötet med Österrike klockan 20.45 på Ernst-Happel-Stadion i Wien, men med anledning av ett stort strömavbrott blev Nations League-matchen uppskjuten till klockan 22.15.

Den österrikiska tidningen Kurirer skrev att det var två kablar som inte fungerade som vanligt, vilket drabbade delar av huvudstaden och runt 1500 hushåll. Under en period var det oklart om det skulle bli spel, men enligt Österrikes fotbollsförbund tog landslagen ett gemensamt beslut om att spela matchen - trots den rejäla förseningen.

När klockan väl slog 22.15 kom matchen till slut igång, och då imponerade Danmark genom att ta ledningen efter 27 minuters spel. Tottenham-mittfältaren Pierre Emile Højbjerg mötte ett inspel i straffområdet och satte bollen i mål till 1-0.

Danmark tappade sedan in 1-1 i den 67:e minuten, men vann till slut ändå. Med sex minuter kvar av full tid, och bara några minuter före midnatt, klev den lite ovane målskytten Jens Stryger Larsen fram med ett drömmål till seger med 2-1.

Danmark toppar därmed gruppen med sex poäng efter två spelade matcher i Nations League-gruppspelet. Österrike är tvåa med tre poäng, medan Frankrike och Kroatien har en poäng var efter två omgångar.

Österrike: Pentz - Trimmel, Posch, Alaba, Friedl - Seiwald - Laimer, Schlager, Ljubicic, Baumgartner - Kalajdzic.

Danmark: Schmeichel - Andersen, Vestergaard, Nelsson - Kristensen, Højbjerg, Jensen, Mæhle - Braithwaite, Poulsen, Eriksen.