Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
15v

Danska stjärnorna i långt brev: "Våldsamma personangrepp mot oss spelare"

Foto: Bildbyrån

Efter att konflikten med förbundet löst sig har spelarrådet i det danska landslaget, bestående av Christian Eriksen, Simon Kjaer och Kasper Schmeichel, skrivit ett långt öppet brev "till hela fotbolls-Danmark".
"Vi vill tacka de 1000 spelare som tackade nej till att spela i DBU:s konfliktlandslag mot Slovakien", skriver man bland annat.

Den danska spelarföreningen, som representerar spelarna, och det danska fotbollsförbundet låg tidigare i djup konflikt. När Danmark skulle möta Slovakien på bortaplan kom parterna inte överens vilket gjorde att de vanliga landslaget inte kom till spel.

I stället fick Danmark ställa upp med spelare som till vardags huserar i division tre och fyra samt futsalspelare. Danmark föll med 3-0, men till Nations League-premiären hemma mot Wales var konflikten tillfälligt över och de ordinarie spelarna var tillbaka. Parterna kom senare överens om ett nytt avtal som sträcker sig till och med EM 2024.

Nu väntar en ny landslagssamling, där Danmark ställs mot Irland i Nations League och Österrike i en landskamp. Trots det nya avtalet så är sista ordet i konflikten inte sagt. Spelarrådet i det danska landslaget, bestående av Christian Eriksen, Simon Kjaer och Kasper Schmeichel, har på spelarföreningens hemsida publicerat ett långt öppet brev.

Spelarrådet, "å det danska landslagets vägnar" skriver brevet "till hela fotbolls-Danmark".

I brevet skriver stjärnorna att man vill ge sin syn på saken, då man menar att det som kommunicerats i media inte gett en nyanserad bild av det som skett.

"Dels så hör och förstår medierna bara i ett mycket begränsat omfång vad som sker i förhandlingarna, och dels tecknas mediabilden mest av de billiga och allt för våldsamma personangrepp mot oss spelare eller mot Mads Öland (spelarföreningens direktör), som vi har valt att representera oss via spelarföreningen, ofta från folk som inte har någon roll i förhandlingarna eller i dansk fotboll", skriver spelarrådet bland annat.

"Om man spelar med i det spelet och skjuter tillbaka, då ger det smutskastning i media. Det hade vi spelare från starten bestämt att vi inte ville delta i - och den strategin är vi glada att vi följde".

Det danska förbundet fick ihop ett helt nytt landslag till att spela landskampen mot Slovakien, men på en mycket låg nivå.

"Vi vill tacka de 1000 spelare som tackade nej till att spela i DBU:s konfliktlandslag mot Slovakien", skriver spelarrådet.

Publicerad 2018-10-08 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons