Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Engelska förbundet vädjar till regeringen: ”Gör ett undantag med Islands inreseförbud”

UEFA Nations League

England hotas att spela sin sista Nations League-match i Tyskland på grund av ett inreseförbud riktat mot Island.
Nu ber man regeringen att göra ett undantag.
"Gör ett undantag för det isländska landslaget förutsatt strikta medicinska protokoll", vädjar det engelska förbundet på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Den 18 november ska England spela sin sista Nations League-match hemma mot Island på Wembley Stadium i London. Men nu har man stött på problem.

Island spelar nämligen mot Danmark på Parken i Köpenhamn tre dagar innan matchen mot England, vilket innebär att man enligt de brittiska reserestriktionerna har inreseförbud i England. Men nu vädjar det engelska fotbollsförbundet till regeringen om att göra ett undantag för det isländska landslaget:

”Vi har bett regeringen överväga att låta oss spela vår sista Nations League-match på Wembley Stadium, genom att göra ett undantag för det isländska landslaget förutsatt att strikta medicinska protokoll följs.

ANNONS

Det isländska landslaget kommer att ha spelat mot Danmark i Köpenhamn och kommer därför att ha inreseförbud i England. Men när de väl är i Danmark kommer de att leva i en bubbla efter strikta Uefa-protokoll och kommer dessutom att PCR-testas innan de reser till England. PCR-testet visar Cluster 5-varianten av covid-19.

Förbundet har kommit överens med det isländska förbundet att Island kommer att ansluta till England via privatplan, till en privat terminal, och kommer därefter bara ha tillgång till deras hotell och arenan. Vi kommer också att införa ytterligare tester utöver de som vanligtvis görs.

Vi ber inte om den här hjälpen för att få hemmaplansfördel, trots att det hade hjälpt. Vi ber inte om den här hjälpen för att undvika att betala en hemmamatch i Tyskland, fastän det hade underlättat att slippa betala det i dessa tider.

ANNONS

Det är hälsan som måste prioriteras och det är därför vi ber om den här hjälpen. Vi tycker att det är för den engelska truppens bästa att spela på Wembley, istället för att tvingas till internationellt resande och spela matchen under samma protokoll fast i ett annat land.

Vi förstår hur detta ser ut då industrier som åkerier inte får resa in i England från Danmark. Men det sagt så är fotbollsspelare bland de mest testade personerna i världen och vi kommer att förse islänningarna med extra tester.

Vi ber regeringen att söka råd hos sina hälsoexperter för svar, om de inte håller med oss om att spela i England är det säkraste alternativet”, skriver det engelska förbundets talesperson på Twitter.

Publicerad 2020-11-12 kl 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto