POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
UEFA NATIONS LEAGUE

”Faxes” landslag finns tillgängligt – om inte konflikten löser sig

Foto: Bildbyrån

Det är oklart vilka spelare som kommer att representera Danmark i Nations League. Klart är det i vilket fall att Jens ”Faxe” Jensens vikarierande trupp finns till förfogande.

Soppan kring det danska landslaget fortsätter. Spelarföreningen och det danska fotbollsförbundet har inte kommit fram till någon lösning gällande ersättningen för att representera landslaget.

Förbundet har dock bekräftat att ordinarie förbundskaptenen Åge Hareide förväntas ta ut en trupp. Men då kan klubbarna stoppa uttagningen. Enligt Fifas regelverk måste en kallelse ske minst 15 dagar före match, vilket är omöjligt för Danmark.

Om det ”riktiga” landslaget inte kommer till spel så finns laget som träningsspelade mot Slovakien tillgängligt. Den truppen består av futsalspelare som till vardags huserar i den danska tredje- och fjärdeliga. Den reservbetonade truppen fick efter förlusten mot Slovakien besked att åka till Århus för träningsläger fram till och med söndagens landskamp. Men det nekade spelarna eftersom de inte fått klarhet i vissa formaliteter, bland annat hur försäkringarna fungerar, uppger bold.dk.

Däremot kommer reservlaget att återfinna sig i John ”Faxe” Jensens händer på fredag. Där ska spelarna förbereda sig inför Wales-landskamp i Nations League, om inte DBU och Spelarföreningen kommer fram till någon lösning.

Publicerad 2018-09-06 kl 11:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå