Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guidetti osäker på framtiden i Alaves: "Allt har vänts upp och ner"

Sverige (herr)

SOLNA. John Guidetti har återvänt till Alaves efter utlåningen till Hannover.
Om han blir kvar i La Liga-klubben? Oklart.
- Hela fotbollsvärlden har vänts upp och ner, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se presskonferensen med John Guidetti i spelaren ovan.

Under vårsäsongen var John Guidetti utlånad från Deportivo Alaves till Hannover i 2.Bundesliga. I Tyskland blev det tre mål och två assist på 14 matcher för forwarden, men det räckte inte för att han skulle ta en plats i den ursprungliga truppen till herrlandslagets pågående samling i Stockholm. 

Men efter att Sebastian Andersson och Alexander Isak fått skadekänningar kallades Guidetti in till truppen ändå, och han fick hoppa in i 1-0-förlusten mot Frankrike i Nations League i lördags.

- Jag blev bara glad när han (Janne Andersson, Sveriges förbundskapten) ringde. Jag har förberett mig på ett bra sätt, tränat bra. I Spanien går det bra, vi har en ny tränare (Pablo Machin) som är väldigt härlig. Roliga träningar, allt med boll, vi har tagit boll all löpning. Han vill spela fotboll, vilket är kul och passar mig, säger Guidetti.

Annons

- Jag känner att jag kommer hit med en bra form och uppenbarligen har jag visat upp det på träning eftersom jag fick chansen att spela. Det blev snabba puckar helt enkelt. Men det är alltid en ära att få representera landslaget. Jag tackade inte nej, utan jag tackade ja direkt och var glad över samtalet.

Blir du kvar i Alaves nu eller vad händer med dig till den kommande säsongen?
- Jättesvårt att säga. Det känns som att hela fotbollsvärlden har vänts upp och ner i och med corona. Det är en situation som är väldigt speciell för alla. Därför tror jag det är väldigt svårt att veta vad som ska hända. Jag tror att fotbollen kommer vara väldigt annorlunda en bra tid framöver, med allt vad det innebär.

- Jag tar en dag i taget, just nu fokuserar jag på det här. Vad framtiden har att erbjuda vet jag inte. Jag är tacksam för där jag är och jag bara njuter.

Annons

Mycket har hänt för Guidetti den här våren. Flytt till och från Tyskland, mitt i en pandemi som ställt stora krav på fotbollsspelare vad gäller restriktioner och så vidare. 

- Det har varit enormt påfrestande, framför allt för min fru. Barnen har inte gått i skolan på jag vet inte hur länge. Min dotter gick första dagen och sedan ringde Janne på kvällen och så drog vi igen. Det har varit många månader hon har varit hemma med båda barnen på grund av att allt har varit stängt, det har varit resande och jag är borta extremt mycket. Vi kanske har varit borta från varandra i tio veckor. Jag saknar familjen mycket så klart. Min dotter har till och med lärt sig ”jävla corona”, haha.

- En stor eloge till alla medmänniskor runtomkring oss som ställer upp för oss i alla lägen. Utan dem hade det inte varit möjligt att få ett samtal och bara dra. Egentligen har man ett ansvar som förälder då man har två barn. Att man alltid har någon som har ens rygg, att man får leva ut sin dröm till fullo och ställer upp i alla lägen, det är jag otroligt tacksam för att jag har.

Annons

Guidettis avtal med Deportivo Alaves löper ut sommaren 2022.

Publicerad 2020-09-07 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto