Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

I mars lottas Nations League - det här ser ut att bli Sveriges seedningsgrupp

Sverige (herr)

Den 3 mars lottas grupperna i Nations League.
Enligt franska L’Équipe hamnar Sverige i samma seedningsgrupp som bland annat Danmark.

Foto: Bildbyrån.

Sverige vann som bekant sin B-division i Nations League den under turneringens premiärsäsong, vilket innebär att man 2020/2021 ska spela i den högsta divisionen, A-divisionen.

Till nästa säsong görs formatet på turneringen om en aning och 16 landslag kommer ta plats i A-divisionen i stället för tolv, som var fallet den gångna säsongen.

Uefas exekutivkommitté har under onsdagen sammanträde och man har kommunicerat att medlemmarna bland annat ska diskutera spelschemat för Nations League 2020/2021. Enligt franska L’Équipe fastställs i dag seedningsgrupperna till lottningen som hålls den 3 mars, och tidningen skriver att Sverige redan fått sin plats.

ANNONS

Enligt tidningen hamnar Blågult i den sista seedningsgruppen för lagen som tillhör A-divisionen, vilket innebär samma grupp som Danmark, Ukraina och Bosnien & Hercegovina.

Den första gruppen kommer bestå av Portugal, Nederländerna, England och Schweiz, den andra av Frankrike, Spanien, Belgien och Italien och den tredje av Tyskland, Kroatien, Polen och Island.

Publicerad 2019-12-04 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto