Inbytte Majer slog till direkt och räddade Kroatien - semifinalen allt längre bort för Danmark

Kroatien segrade mot Danmark i Nations League.
Inbytte Lovro Majer frälste Kroatien efter knappt en minut på planen.

På torsdagskvällen var det dags för Nations League där Danmark skulle möta den senaste VM-tvåan Kroatien på bortaplan.

Det står en semifinalpalts på spel mellan Danmark och Kroatien där båda lagen fortfarande är med i kampen. Nu behöver Danmark slå Frankrike och Kroatien förlora mot Österrike för att danskarna ska nå semifinal.

Matchen fick en ospännande första halvlek där matchen inte drog åt något håll. Varken Kroatien eller Danmark var särskilt vassa i anfallsspelet, men den hetaste chansen stod Christian Eriksen för.

Med fem minuter kvar av den första halvleken drog dansken till med ett skott från distans. Vänsterfoten gav ifrån sig ett kraftfullt skott som Dominik Livaković boxade ut till hörna. Utdelning uteblev och första halvlek förblev mållös.

Men när den andra halvleken blåstes igång gick det snabbt. När bollen till slut hittade ut från ett rörigt straffområde hamande den hos Kroatiens vänsterback Borna Sosa som tryckte dit 1-0 från sin position utanför straffområdet.

Eriksen hade testskjutit i första halvlek och i den andra fick han en ny chans. Den här gången satt skottet rakt i mål och Danmark hade kvitterat.

Men det varade inte länge. Kroatien bytte in Lovro Majer som slog till direkt. Även han skulle trycka dit ledningsmålet från distans. 1-1 blev 2-1 och Kroatien var åter i ledning.

Inhopparen räddade en seger för Kroatien som går upp i ledning i gruppen.

Kroatien: Livaković - Juranović, Sutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovacić - Pasalić, Kramarić, Perisić

Danmark: Schmeichel - Andersen, Christensen, Kjær, Mæhle - Wass, Højbjerg, Delaney - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite