UEFA Nations League (herr)

Rivstart i första halvlek - då säkrade Italien brons i Nations League.
Efteråt var Virgil van Dijk rasande över Nederländernas insats.
- Vi skäms, säger han enligt Voetbal International.

Italien fick en drömstart på bronsmatchen mot Nederländerna i Nations League under söndagen. Efter ett tafatt nederländskt försvarsagerande kunde Federico Dimarco stöta in 1-0 redan i sjätte minuten.

En kort stund senare utökade Italien ledningen, när bollen efter ett motlägg hamnade framför en helt fristående Davide Frattesi som från nära håll säkert placerade bollen i mål. En rivstart på mötet som skulle komma att visa sig bli helt avgörande.

Nederländerna skapade nerv i andra halvlek, då inbytte Steven Bergwijn vände upp i offensivt straffområde och pricksköt in en reducering vid bortre stolpen. Men närmare än så kom man inte.

Italien vann till slut matchen med 3-2 efter att Federico Chiesa först utökat ledningen, innan Georginio Wijnaldum reducerade ytterligare en gång i slutminuterna. "Gli azzurri" kan därmed titulera sig bronsmedaljör i årets upplaga av Nations League.

Efteråt var Nederländernas lagkapten Virgil van Dijk allt annat än nöjd med insatsen, framför allt inte starten på första halvlek.

- Om det finns anledning till oro? Ja, lite. Vi bygger något, men hur vi blev översköljda (i början av första halvlek) ska inte hända oss och det är en stor besvikelse. I andra halvlek tog vi risker och blev bättre emellanåt, men första halvlek är inte tillåten. Det var inte tillräkclig bra, säger van Dijk enligt Voetbal International.

- Du spelar också för äran och vi skäms över hur vi spelade i första halvlek. Vi alla måste ta oss en ordentlig titt i spegeln för saker och ting måste bli annorlunda till nästa samling (i september). Låt oss fokusera på det nu.

Värt att notera i övrigt: bronsmatchen dömdes av svenske Glenn Nyberg och hans team. Mahbod Beigi och Andreas Söderqvist var assisterande domare. Svensktrion hade en lugn afton på jobbet men fick döma bort ett sent mål av Wout Weghorst för offside efter VAR-granskning.

Spanien och Kroatien gör upp i Nations League-final senare under söndagskvällen.

Nederländerna: Bijlow - Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké - De Jong, Wieffer, Simons - Malen, Gakpo, Lang.

Italien: Donnarumma - Toloi, Acerbi, Buongiorno, Dimarco - Cristante, Frattesi, Verratti - Gnonto, Retegui, Raspadori.