Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lagerbäck om publikfiaskot: ”Det är ingen rolig upplevelse”

UEFA Nations League

Norge inledde Nations League med en 2-0 vinst mot Cypern i grupp 3 i League C. Men om spelet på planen var en framgång var publiksiffran inte det.
Bara 6000 åskådare dök upp på Ullevål.

Foto: Bildbyrån

Publiksiffran 6172 var den sämsta publiksiffran för ett norskherrlandslag på över 30 år, då bara 3540 personer såg Norge spela EM-kval mot Island 1987.

-Det är tråkigt att komma ut från uppvärmningen med så lite folk. Det är ingen upplevelse, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck till NRK.

Lagerbäck vet inte vad han och laget kan göra för att få mer åskådare på matcherna.

-Vi kan bara vinna matcher, jag ser ingen annan lösning. Jag vet inte vad vi gör för fel, säger Lagerbäck.

Efter matchen har de höga biljettpriserna diskuterats i Norge. De dyraste biljetterna kostade 500 norska kronor för vuxna och 250 norska kronor för barn, ungefär 560 och 280 svenska kronor.

ANNONS

Norska förbundet lovar nu att se över biljettpriserna för kommande landskamper enligt kommunikationschefen på Norska Fotbollförbundet Svein Graff.

-Ja, vi måste överväga priserna för de kommande matcherna. Även om sen matchstart och andra förhållanden också påverkar publiken var antalet åskådare mot Cypern alltför lågt. Vi måste ta kritiken på allvar, säger Svein Graff.

Publicerad 2018-09-07 kl 15:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto