Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norsk glädje – om Sverige besegrar Slovenien

Sverige (herr)

Sverige kan hjälpa Norge till en mer gynnsam lottning i EM-kvalet.
Ifall Blågult besegrar Slovenien senare ikväll kommer Norge med största sannolikhet seedas i pott två, detta enligt Nettavisen.

1:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Viktor Claesson inför mötet med Slovenien i spelaren ovan.

Sverige måste vinna för att få stanna kvar i Nations League B-division, men det blir inte bara blågul glädje om det svenska landslaget bärgar tre poäng på Friends senare ikväll.

För Norge innebär en svensk seger att dem med strörsta sannolikhet kommer seedas i pott två i EM-kvalet till mästerskapet 2024, oavsett hur det går för Norge mot hemma mot Serbien, en match som även den spelas under tisdagskvällen.

Norge blir sannolikt den bästa grupptvåan i Nations League B-division ifall man förlorar mot Serbien samtidigt som Sverige vinner mot Slovenien. Bästa grupptvåan belönas med en plats i den andra seedningsgruppen.

ANNONS

Vid svensk seger finns det dock fortfarande ett par utfall som gör att Norge går miste om platsen i seedningsgrupp två. Skottland är det enda landet som kan sluta före Norge i tabellen för grupptvåor, Skottland leder dock gruppen och så länge man undviker förlust mot Ukraina. Skulle Skottland förlora mot Ukraina måste Armenien vinna borta mot Irland för att Skottland ska gå om Norge som bästa grupptvåa, detta redovisar Nettavisen.

Om Norge i stället skulle ta poäng eller vinna mot Serbien vinner man gruppen och avancerar till A-divisionen. En bedrift som också gör att Norges hamnar i pott två.

Det är sedan tidigare klart att Sverige kommer att hamna i den tredje seedningsgruppen.

Lottningen för EM-kvalet hålls i Frankfurt den 9 oktober.

League B - Group 4

# Lag S V O F +/− P
1 Serbien 6 4 1 1 8 13
2 Norge 6 3 1 2 0 10
3 Slovenien 6 1 3 2 -4 6
4 Sverige 6 1 1 4 -4 4
Publicerad 2022-09-27 kl 08:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto