Norska smällen: Missar uppflyttning i Nations League - föll mot Serbien

UEFA Nations League

Norge behövde "bara" ett kryss för att nå A-divisionen i Nations League.
Då klev Serbiens storstjärnor fram - och sänkte norrmännen på Ullevål.

Aleksandar Mitrović och Erling Braut Haaland.

Norge toppade sin grupp i Nations Leagues B-division inför sista omgången, med fördel av inbördes möten gentemot tvåan Serbien. På tisdagskvällen möttes landslagen i en ren gruppfinal, där norrmännen alltså skulle ta steget upp till A-divisionen vid oavgjort.

Men det skulle visa sig bli lättare sagt än gjort.

Redan i första matchminuten fick Norge dock ett jätteläge att ta ledningen. Erling Braut Haaland sprang sig fri i djupled och fick på ett bra avslut, men Vanja Milinković-Savić i Serbiens mål stod för en svettig räddning.

Serbien var det bättre laget och i slutskedet av första halvlek var man nära att ta ledningen när Dusan Vlahović nådde högst på ett inlägg och fick på en kraftfull nick, men Ørjan Nyland sträckte ut och räddade. Inget mål där, i stället kom utdelningen några minuter senare.

Filip Kostić kom runt på vänsterkanten och slog ett lågt inlägg till Juventus-lagkamraten Vlahović som den här gången tryckte in 0-1. Ett mål som i det läget skickade serberna upp i toppen i gruppen.

I början av andra halvlek utökade Serbien ledningen. Ivan Ilić drev bollen mot mål innan han frispelade Aleksandar Mitrović som distinkt placerade in bollen vid första stolpen.

Norge tryckte på för ett reduceringsmål i slutskedet av matchen men var aldrig nära. Serbien vann till slut med 2-0, ett resultat som betyder att man går förbi norrmännen i gruppen och är klart för spel i Nations Leagues A-division nästa "säsong".

Norge: Nyland - Ryerson, Hanche-Olsen, Østigård, Meling - Ødegaard, Aursnes, Berge - Elyounoussi - Haaland, Sørloth.

Serbien: V. Milinković-Savić - Veljković, S. Mitrović, Pavlović - Živković, Lukić, Ilić, Tadić, Kostić - A. Mitrović, Vlahović.